Bez velikih obećanja 1Foto: Starsport

Koliko se udubio u materiju Zvezdan Terzić pokazao je danas na promociji Vladana Milojevića i Mitra Mrkele preuzevši ulogu konferansijea, zamolivši prisutne novinare da ne preteruju sa pitanjima.

Tačnije da ih ostave za petak, kada će novi šef stručnog štaba „prozvati“ fudbalere na prvom okupljanju pred početak takmičarske 2017/18. Milojević je potpisao ugovor na godinu dana, kao naslednik Boška Đurovskog, odnosno Miodraga Božovića, koji je posle poraza od Voždovca podneo ostavku. Mrkela se zapravo vratio u klub u kojem je igrao sa puno uspeha sedam sezona, a zatim je jedno vreme bio direktor mlađih kategorija.

Oročena saradnja na godinu dana jasno upućuje na zaključak da je u pitanju jedan test mogućnosti dokazanog stručnjaka, koji bi trebalo da sprovede ideju generalnog direktora izraženu u osvajanju titule naredne sezone i forsiranju mladih igrača iz Zvezdine fudbalske škole.

– Prošla sezona i način na koji smo prosuli prednost u borbi za titulu se više neće ponoviti. Orijentacija će biti na forsiranju i afirmaciji naše dece. To je umnogome doprinelo da angažujemo Mrkelu i Milojevića, koji znaju šta znači omladinska škola Zvezde i prošli su kroz nju – ponovio je Terzić prioritet u dolazećoj takmičarskoj godini.

Mrkela je pre trećeg dolaska u Ljutice Bogdana sedam sezona radio u Savezu na poziciji direktora mlađih selekcija i u tom intervalu ostvareni su vrhunski rezultati zapečaćeni osvajanjem Svetskog prvenstva U-20 na Novom Zelandu 2015.

– Dobro znam kakav je mentalitet Zvezde, šta su ciljevi, ali isto tako znam i koji su ograničavajući faktori na putu ka realizaciji tih ciljeva. Ovo nije vreme za velike priče i obećanja, nego za veliki rad. Nadam se da ćete po nekim mojim potezima prepoznati da Zvezda kreće u boljem pravcu – istakao je Mrkela, uz poruku da se u dobrim odnosima rastao sa Tomislavom Karadžićem, počasnim i Slavišom Kokezom, aktuelnim predsednikom FSS.

Milojević je 30. trener Crvene zvezde u poslednje dve decenije; što je dokaz trusnosti trenerskog tla na stadionu „Rajko Mitić“, koje je olako „progutalo“ gotovo sve stručnjake od Ljupka Petrovića, koristeći i najmanji pogrešan korak.

– I u prethodnim klubovima u kojima sam radio, uvek bih govorio da je lako pričati odmah po dolasku, a da je mnogo teže da o tebi lepo pričaju kada odeš. Vrlo sam svestan situacije u kojoj se klub nalazi i težine posla kog sam se prihvatio, ali mi nije palo na pamet da odbijem Crvenu zvezdu. Jako sam svestan da jedino čega nemam, to je vreme. Vreme u fudbalu ne postoji. Treba da se organizujemo i prionemo na rad bez velikih obećanja. Uvek sam više voleo nešto da napravim, pa da onda kažem ‘hop’. Jedino što mogu da obećam je da ćemo uraditi sve što je do nas – svestan je Milojević specifičnosti trenutka. 

Forsiranje „dece“

– Našoj deci treba dati šansu, ali Zvezda je veliki sistem, gde sve to treba ukomponovati i pronaći pravi tajming. Igrači odlaze vrlo mladi, pa se vraćaju u srpski fudbal kao poluproizvodi. Sigurno je da ćemo ih forsirati, ali sa druge strane oni treba to da zasluže. Nikad nisam delio igrače na stare i mlade, ne interesuju me godišta, samo da im obezbedim da na treningu pokažu i dokažu svoj talenat. Veliki problem u prethodnom periodu su bili prerani odlasci. Momci rođeni ’95. i ’96, koji bi sada trebalo da nose igru Zvezde, više nisu u klubu, nisu sa nama potpisali ni prve profesionalne ugovore. Potrudićemo se da ovi novi momci ostave makar nekakav trag na „Marakani“ – poručio je trener Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari