Bez Zdjelara na Santa Klaru 1Sasa Zdjelar (R) and Artur Lusupov Fudbal-UEFA Conference League Season 2021/2022-FK Partizan v FK Soci (Rusija) Novi Sad, 12.08.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Defanzivni vezista ne ide na prvi meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencije

Partizan je preživeo dramatičan revanš sa Sočijem, ali je pre i posle njega ostao bez dvojice važnih „šrafova“ u veznom redu. Krilni igrač Danilo Pantić povredio se na zagrevanju, zbog čega je sa strane ispratio remi na kraju regularnih 90 minuta, produžetke i penal rasplet, dok je defanzivniji Saša Zdjelar na istoj utakmici osetio bol u prednjoj loži.

Medicinski deo stručnog štaba probao je da ga oporavi do puta u Portugal, ove srede, međutim oporavak nije mogao biti završen u željenom roku, pa osvajač titule omladinskog prvaka sveta sa Srbijom neće bii u konrenciji za prvih sat i po borbe sa Santa Klarom, u četvrtak na Azorskim ostrvima (22.30).

To je veliki problem za trenera Aleksandra Stanojevića, obzirom da je njegov najčešći „parnjak“ u kvarenju igre protivnika Aleksandar Šćekić još rovit od povrede i pitanje je za koliko napora je spreman, a mladi Nemanja Jović već neko vreme, iz istih razloga, ne šparta uz aut liniju na sredini terena.

Zdjelara bi mogli da zamene Miloš Jojić ili Bibras Natho, pre svega, jer su iskusni i već su pokrivali tu poziciju. Mada su obojici korisniji u ofanzivi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari