Biciklista kažnjen jer je na sedmoj etapi Tur d’Fransa zastao da poljubi porodicu: Platio zbog "neprikladnog ponašanja i narušavanja imidža sporta" 1Foto: EPA/CLAUDIO PERI

Biciklista Žilijen Bernar, koji je u petak kratko zastao tokom vožnje na trci Tur d’Frans da bi poljubio svoju partnerku i sina, izjavio je da prihvata kaznu koju je odredila Međunarodna biciklistička unija.

„Prihvatam kaznu. Plaćam je. Više volim da je ovo kraj priče i da prestanemo da pričamo o tome“, rekao je francuski biciklista na startu osme etape u Semir-an-Oksoa.

Bernar je tokom etape imao podršku navijača i porodice. On je pred kraj trke zastao da na brzinu poljubi svoju partnerku Margo i sina.

Međutim, Međunarodna biciklistička unija kaznila je Bernara novčanom kaznom od 200 švajcarskih franaka zbog „neprikladnog ponašanja tokom trke i narušavanja imidža sporta“.

„Najvažnije je da se taj gest mnogima dopao, osim za nekoliko ljudi iz Unije koji su posle došli da razgovaraju sa mnom. Želeo sam da znam kakvu štetu sam počinio sportu, a oni su spominjali bezbednost“, dodao je Bernar.

Na Tur d’Fransu danas se vozi osma etapa duga 183,4 kilometra od Semir-an-Oksoa do Kolonbe-Le-De-Egliz, sela poznatog po tome što je u njemu umro general Šarl de Gol, bivši francuski predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari