Biciklistički klub "Era" zadovoljan sezonom na izmaku 1Foto: BK "Era"

Biciklistički klub „Era“ uspešno privodi sezonu kraju. Kako kažu iz tog kluba, iako je ekipa jedna od najmlađih u karavanu, postižu se dobri rezultati.

Na državnom prvenstvu u disciplini hronometar, koja je održana u Erdeviku, član BK Era, Nemanja Jovanović je zauzeo 5. mesto, dok je u disciplini drum bio četvrti. Na hronometru je imao 20 sekundi, na drumu vreme drugoplasiranog, a o medalji je odlučivao foto-finiš.

Iz kluba navode da su rezultati vredniji, ako se uzme u obzir da im je ovo prva sezona mlađih kadeta. Tokom cele godine sa ekipom je radio profesor Milan Milivojević, čiji je rad prepoznao i Biciklistički Savez Srbije, koji ga je izabrao za rukovodioca mlađih selekcija reprezentacije Srbije u drumskom biciklizmu na pripremam u Šidu.

Među najboljih pet u zemlji kao član reprezentacije pozvan je i Nemanja Jovanović, koji važi za jednog od boljih brdskih vozača.

“Imali smo devet trka u Vojvodini, u Subotici, Somboru, Šidu, Apatinu, Rumi, Odžacima, Novom Sadu, Erdeviku. Prelazili smo 600 do 800 km samo do starta trka, ukupno blizu 7.000 km”, navode iz Biciklističkog kluba “Era”, za koji, posle još jedne trke u Beogradu sledi kraća pauza.

Posle nje, nastaviće pripreme za novu sezonu i trke u disciplini ciklokros, a od svoje mlade ekipe tek očekuju dobre pojedinačne i ekipne rezultate.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari