Kampenarts pobednik 18. etape na Tur d'Fransu, sutra prilika da Vingegard "presvuče" Pogačara (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Viktor Kampernerts, biciklista tima Loto destini, pobednik je 18. etape Tur d’Fransa, koja je vožena od Gapa do Barselonetea u dužini od 179,5 kilometara.

Belgijanac je u uzbudljivom finišu, u sprintu bio brži od Matea Veršera iz Total Enerdžisa, dok je treći bio Mihal Kvajatkovski iz ekipe Ineos Grenadiersa.

Ovo je Kampernertsu druga etapna pobeda u karijeri na Grand Turu, a prvu je ostvario pre tri godine na Điro D’Italija.

„Imao sam podršku devojke, ona je verovala u mene, govorila da sam potencijal. Ovo je pobeda za nju i sina. ovo je vrhunac moje karijere, nešto najlepše što mi se desilo“, rekao je Kampernerts, a zatim dodao:

„Rekao sam na sastanku ekipe da se dobro osećam, da je ovo etapa za mene. Bilo je važno da odem u beg i uspelo je. Dobro smo radili u poslednjim kilometrima. Dolaze tri teška dana, nadam se da ću se oporaviti i dobro završiti trku“.

Glavna grupa, u kojoj su bili i vodeći u generalnom plasmanu Tadej Pogačar, i prošlogodišnji pobednik trke, Jonas Vingegard, stigla je na cilj sa popriličnim zaostatkom, ali među vodećima u generalnom poretku nije bilo većih promena.

Tadej Pogačar je zadržao prvo mesto sa 3:11 minuta prednosti u odnosu na Jonasa Vingegarda pred poslednje tri etape, a naredna se vozi sutra od Embruna do Isole i duga je 144,6 kilometara.

U pitanju je planinska ruta i to će biti verovatno poslednja prilika da Vingegard pokuša da ostvari prednost u odnosu na Pogačara, koja bi mu omogućila da preuzme žutu majicu od Slovenca.

Sutrašnju etapu možete gledati na Eurosport 1, a direktan prenos počinje u 12 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari