Biciklizam: Vožnja do Istambuila u Vučićevu čast

Ostavite komentar


  1. Dakle ovaj vrhovni vlada svim i svacim, pa i umovima ljudi, posebno mladim i jos sportistima.
    Dakle sumrak svake nade u nesto bolje,ljudskije i demokratskije, u ovoj zemlji Srbiji.

    Postovanje Redakciji Danasa

  2. Kad neko nakaradno čita istoriju, onda može da mu padne na pamet i ovako nešto glupo i uvredljivo za narod, kome i sam pripada. Stambol kapija (ona prava -nalazila se između današnjeg Trga republike i Narodnog pozorišta), omraženi ulaz-izlaz iz Beograda. Paradoksalno, za ove napredno neupućene, izgrađena u doba austrijske vlasti u Beogradu (1717.-1739.g.), kao brana prema Turcima. Kasnijim preuzimanjem od starne Turaka Srbima je bila najstrašnija, jer je služila Turcima za zaštitu od njih. Ispred te Stambol kapije bilo je pobodeno kolje na koje su Turci nabijali Srbe pored puta koji vodi „na Teraziju“, pa nadalje ka Stambolu (moderna Turska prestonic je Ankara). Knez Mihajlo je 1866.g upravo simbolično srušio Stambol kapiju kao oličenje zuluma nad Srpskim narodom!

    (šire: „Stari Beograd“, 1951. godine Milana Đ. Milićević)

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.