"Bila sam u panici, mislila sam da neću dočekati Božić": Martina Navratilova o borbi sa rakom grla i dojke 1Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Martina Navratilova, jedna od najboljih teniserki u istoriji, objavila je da je pobedila rak grla i dojke.

Čehinja sa američkim pasošem prošle godine je objavila da se suočila sa teškom dijagnozom, ali i najavila da će se boriti koliko god treba da pobedi opaku bolest. Na kraju je to i uradila.

„Koliko ja znam, više nemam rak“, rekla je Navratilova u razgovoru s Piersom Morganom na TalkTV-u.

Legendarna 66- godišnja teniserka rekla je da su joj ostale dve nedelje preventivnog zračenja, ali da je u suštini priča završena i da je sada čeka samo proces konačnog ozdravljenja.

Navratilova je pre dijagnoze planirala usvajanje deteta sa svojom partnerkom Julijom Lemigovom, ali posle toga je odlučila da ipak neće žuriti jer nije sigurna koliko će dugo još biti tu, a posebno koliko će dugo biti sposobna da se brine o detetu.

„Tri dana sam bila u panici. Mislila sam da neću dočekati sledeći Božić. Razmišljala sam samo o tome šta sve želim da uradim do kraja života. Možda ovo zvuči glupo, ali razmišljala sam o tome koji besni auto želim da vozim ako ću živeti još samo godinu dana“, rekla je Navratilova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari