Bili Beron se vratio u Sankt Peterburg 1foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Zbog rata u Ukrajini, odnosno suspenzije ruskih klubova od strane Evrolige, svi inostrani igrači dobili su mogućnost da raskinu ugovore sa CSKA, Zenitom, Uniksom, kao i Lokomotivom i karijere nastave u nekim drugim sredinama. Većina ih se i odlučila na takav potez, među njima je bio i Bili Beron, međutim odlični američki šuter rešio je da se vrati u Sankt Peterburg i karijeru nastavi u Zenitu.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, i američki reprezentativac, verovanto je prvi Amerikanac koji se odlučio na takav potez (od onih koji su u međuvremenu napustili ruske klubove).

Beron će već danas zaigrati za Zenit i to u derbiju VTB lige, na gosotvanju CSKA (18.00).

Njegov povratak biće od velikog značaja za ekipu Ćavija Paskvala. U VTB ligi je Beron, u dosadašnjem delu sezone prosečno postizao 15.5 poena, uz 2,2 asistencije.

U februaru je osvojio i takmičenje u brzom šutiranju trojki na Ol star utakmici, a trenutno je i najbolji trojkaš prvenstva (34/73 za tri, 46,6 odsto).

Zenit je bez stranaca odigrao jedan meč i savladao Parmu kod kuće (82:75). U timu je bio samo jedan stranac, Amerikanac Eron Karver koji je tek sredinom oktobra pojačao ekipu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari