"Bilo je prelepo": Jokić prvi put o Srbiji, posle Evrobasketa 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

NBA superstar osvrnuo se na svoj povratak među Orlove i njihov nastup na kontinentalnom šampionatu.

Sa 32 poena, 13 skokova i 4 asistencije, Nikola Jokić bio je protiv Italije na nivou svog američkog košgeterskog standarda, ali to nije bilo dovoljno da se prođe osmina finala, pa je reprezentacija Srbije posle vrhunskih rola u grupnoj fazi ispala već u prvom krugu eliminacija na prvenstvu Evrope u Češkoj i Nemačkoj.

Centar Denver Nagetsa nije se od tada oglašavao na temu prebrze i bolne eliminacije jednog od favorita za medalje, da bi to učinio pred kamerama RTS-a, nakon noćašnje pobede svog kluba nad LA Lejkersima.

„Rezultat nije onakav kakav smo želeli, ali sam rekao momcima u svlačionici da mi je bilo zadovoljstvo i prelepo s njima. Zahvalio sam im se, ne samo na saradnji, nego i na druženju koje smo imali. Poslednji dan, posle poraza od Italije, svi smo bili svi u jednoj sobi, družili smo se. Najvažnije je mi je bilo da atmosfera bude kako treba, da ostanemo svi u dobrim odnosima“, rekao je 27-godišnji centar iz Sombora.

Dve sezone zaredom, zvanično, najkorisniji igrač (MVP) najjače košarkaške lige na svetu nije dugo igrao za državni tim, jer je bio posvećen ličnom usavršavanju i građenju NBA karijere, pa je letos sve u Srbiji obradovala vest da je prihvatio poziv selektora Svetislava Pešića. Nažalost, to nije donelo povratak Orlova na stare staze uspeha.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari