Podugačka lista incidenata u kojima je učestvovao: Ko je Milan Gurović, bivši košarkaš koji se tukao sa decom na utakmici? 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Milan Gurović, bivši reprezentativac Srbije, po završetku utakmice finalnog turnira Kvalitetne lige Srbije za juniore između Reala i Vizure, bio je jedan od najzapaženijih aktera tuče maloletnih igrača dva tima.

Nekadašnji košarkaš, sad vlasnik kluba Real Beograd, uleteo je na parket go do pojasa, navlačeći bermude i najpre pokušao da razdvoji vinovnike incidenta, ali kada mu je izgoreo i inače kratak fitilj, razmahao se pesnicama i počeo da mlati decu iz Vizure.

Na kraju snimka vidi se kako pokušavaju da ga smire, jer je očigledno izgubio kontrolu nad sobom, a bilo je očigledno da je najvičniji šaketanju.

Iako već godinama trenira mlađe kategorije, za njega se ne može reći da je dobar pedagog i uzor mladim sportistima, jer je lista incidenata u kojima je učestvovao podugačka, a na njoj se nalazi čak i optužba za porodično nasilje.

Naime, u decembru 2019. godine je uhapšen nakon što je pretukao ženu i maloletnu ćerku.

Supruga Gordana tada je rekla da je od udaraca pala na pod, ali da je suprug i nakon toga nastavio da je bije, dok je izvor iz policije otkrio medijima da je ćerkinom glavom udarao u stepenicu.

– Supruga hoće da mi napakuje jer već dve-tri godine hoću da se razvedem, a ona neće. Neće zato što sam ja Milan Gurović i imam para – objasnio je svoj postupak bivši osvajač evropske i svetske titule sa reprezentacijom.

Tada mu je određen pritvor od 48 sati, hitna mera udaljenja iz stana, zabrana prilaska i komunikacija sa suprugom i ćerkom, dok je kasnije pravosnažno osuđen na deset meseci kućnog pritvora.

Kaznu je odslužio bez nanogice, u svom domu u Beogradu u kome su živele i žrtve, i uz dozvolu da ide na posao.

Podugačka lista incidenata u kojima je učestvovao: Ko je Milan Gurović, bivši košarkaš koji se tukao sa decom na utakmici? 2
Milan Gurović sa ćerkom. Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

– Gurović je poslodavac, ima svoj klub u Beogradu i završava halu. U toj hali trebalo bi da ima i stan i moguće je da će tražiti da kaznu izdržava u Beogradu, da ne bi svakog dana putovao iz Novog Sada. On ima pravo da radi, da odlazi na posao i to bi mu bilo lakše iz Beograda nego iz Novog Sad – rekao je tada Gurovićev branilac.

Na listi incidenata nalaze se i njegovo saplitanje i pljuvanje sudije na meču Crvene zvezde sa FMP u sezoni 2006/07, potom bacanje flašice sa vodom u publiku kada je u čelo pogodio jednog od gledalaca.

Dok je bio igrač Prokoma potukao se sa Amerikancem Tomasom Kelatijem, a kao trener FMP je na utakmici sa Partizanom odgurnuo bez razloga igrača crno-belih Borisa Daloa.

Na društvenim mrežama pojavili su se i snimci na kojima mladim košarkašima drži „motivacione govor“ uz korišćenje reči koje se ne koriste pred decom.

Gurović je rođen pre 49 godina, sin je poznatog trebinjskog boksera Božidara i majke Mare, ima dva sina i ćerku.

Bio je igrač brojnih velikih evropskih klubova, a 2006. je proglašen za najboljeg sportistu Sportskog društva Crvena zvezda.

Neposredno pre nego što je optužen za nasilje u porodici bio je akter spota u kampanji borbe protiv nasilja nad ženama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari