Presudne mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008, protiv Jermenije i Azerbejdžana, fudbalska reprezentacija Srbije će ipak odigrati bez jednog od svojih najboljih fudbalera, defanzivca Mančester Junajteda Nemanje Vidića.
I pored toga što se ime štopera tima sa Old Traforda našlo na spisku selektora Havijera Klementea, lekari Mančester Junajteda su u nedelju kasno uveče saopštili čelnim ljudima naše selekcije da Nemanja nije spreman da igra predstojeće mečeve zbog povrede jagodične kosti, koju je zadobio na minulom premijerligaškom susretu sa Portsmutom.

Presudne mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008, protiv Jermenije i Azerbejdžana, fudbalska reprezentacija Srbije će ipak odigrati bez jednog od svojih najboljih fudbalera, defanzivca Mančester Junajteda Nemanje Vidića.
I pored toga što se ime štopera tima sa Old Traforda našlo na spisku selektora Havijera Klementea, lekari Mančester Junajteda su u nedelju kasno uveče saopštili čelnim ljudima naše selekcije da Nemanja nije spreman da igra predstojeće mečeve zbog povrede jagodične kosti, koju je zadobio na minulom premijerligaškom susretu sa Portsmutom. Kao dokaz, oni su ponudili na uvid medicinske nalaze koji su urađeni u nedelju.
U odsustvu Vidića, a kao što je Klemente u nedelju i najavio, spisak će biti proširen za jednog fudbalera. Izbor selektora Srbije pao je na defanzivca francuskog Lansa, Milana Biševca.
– Imam malih problema sa francuskim papirima odnosno radnom dozvolom, ali stižem danas uveče u Beograd. To, ipak, nije najvažnije. Tu sam da pomognem, ja sam vojnik reprezentacije. Mogu da kažem da sam u formi. Igram standardno u poslednje tri nedelje. Ukoliko mi se ukaže šansa, daću sve od sebe da ostvarimo pobede – ističe Biševac i dodaje da nije opterećen time da li će igrati u Jermeniji.
Našu reprezentaciju očekuju ozbiljna iskušenja u odbrani, s obzirom da je, zbog povreda i suspenzija, razbijena dugogodišnja uspešna defanzivna linija Vidić – Krstajić – Dragutinović.
Duško Tošić, sada već standardni član naše najbolje selekcije, će u odsustvu najiskusnijih biti jedna od Klementeovih uzdanica u defanzivi našeg tima.
– Pozvan je Biševac, tako da će u zadnjoj liniji okosnicu činiti bivši igrači mlade reprezentacije. Što se mene tiče, možda ću preći u sredinu, jer je i to jedna od pozicija koje mi odgovaraju, ali završnu reč ipak ima selektor. Dobro se slažem sa Ivanovićem, tako da ne bi trebalo da bude poblema – smatra prvotimac nemačkog Verdera.
Bivši fudbaler OFK Beograda i Sošoa svestan je da naš tim u predstojećim utakmicama ne sme previše da kalkuliše – pobeda je jedina opcija koja ostavlja naš tim u igri za plasman na EP u Austriji i Švajcarskoj.
– Ako želimo pobede, a samo nam one odgovaraju, moramo da dajemo golove. Više nemamo prava na kiks i moramo da osvojimo svih šest bodova. Ako ne pobedimo Jermeniju i Azerbejdžan, onda i nismo za Evropsko prvenstvo. Samo ofanzivnom igrom možemo dalje, a kakva će postavka igre biti, zavisi samo od odluke selektora – naglašava Tošić.
Reprezentativci Srbije će u Kovilovu trenirati do četvrtka, kada kreću put Jerevana. Meč protiv selekcije Jermenije odigraće u subotu, 13. oktobra, od 18 sati. Četiri dana kasnije „orlovi“ gostuju u Azerbejdžanu, gde će odmeriti snage sa selekcijom domaćina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari