Bitka za posed lopte 1Foto: STARSPORT

Dobrim izdanjem u Švajcarskoj i izvojevanim remijem protiv Jang Bojsa (1:1), fudbaleri Partizana stekli su dovoljan nivo samopouzdanja da pred večerašnji susret sa Dinamom iz Kijeva gledaju pravo u oči favoritu, a možda i najkvalitetnijem rivalu u grupnoj fazi Lige Evrope.

Meč sa ukrajinskim klubom najveće tradicije biće ujedno i poslednji na kojem će crno-beli igrati na svom stadionu bez prisustva publike.

Odsustvo frenetične podrške sa tribina u Humskoj jednim delom i brine trenera Miroslava Đukića, kojem pogled zamračuje i rovitost pojedinih nosilaca igre, poput Vladimira Stojkovića, ubedljivo najsigurnije opcije na golu.

– Čudne su utakmice pred praznim tribinama. Sablasna atmosfera vlada na stadionu. Šta je tu je, moramo da odigramo, nadam se, samo još jednu utakmicu bez navijača. Moramo da se priviknemo i da odigramo najbolje što umemo. Gubimo svi, klub, publika, igrači, treneri… Nema smisla igrati bez publike. Ovo je velika predstava i šteta je za Beograd i srpski fudbal što igramo bez navijača. Velika je ovo lekcija i nada ćemo početi da ponašamo u skladu sa pravilima – istakao je trener Đukića u najavi večerašnjeg meča.

Partizan će pokušati da frontalnim pristupom svede posed lopte rivala na što manju meru. Vezni red će biti na posebnom testu, samim tim i Sejduba Suma, najbolji tehničar i dokazani kreativac, koji bi trebalo da se vrati u startnih 11 nakon pauze prouzrokovane povredom.

– Očekuje nas težak meč, protiv ekipe koja je na papiru favorit u našoj grupi. Ozbiljna ekipa, ukrajinski šampion, velikog renomea i ugleda. Za nas – dobra prilika da napravimo dobar rezultat i da sa tri boda steknemo lepu zalihu. Dinamo je ekipa koja se oseća nekomotno kada joj oduzmeš loptu. To je ekipa koja voli da drži loptu, da kontroliše igru – naglasio je prvi čovek struke crno-belih način na koji Ukrajinci shvataju fudbal.

Trener Đukić verovatno neće previše rizikovati, iako će levi bek Nemanja Miletić biti spreman za meč, za pretpostaviti je da ne bi trebalo da ima ofanzivnih zadataka. Siguran pas, makar i povratni, unazad, kruženje oko protivničke poslednje linije trebalo bi da natera rivala na potencijalni rizik i kiks nakon kojeg bi Tavamba poslednjim pasom mogao da spoji Ožegovića sa golom.

– Sve evropske utakmice su takmičarske i svi igraju čvrsto u defanzivi i iz toga traže gol. Takvu utakmicu, čvrstu, takmičarsku tešku, u kojoj će odlučiti mali detalji, očekujem sutra. Trudićemo se da nametnemo naš stil i biće zanimljiva bitka za posed lopte – zaključak je Đukića.

Zdravstveni karton

– Stojković u utorak nije trenirao, u sredu je pristupio obavezama i nadam se da će biti spreman. Levi bek Nemanja Miletić je trenirao u utorak sa kondicionim trenerom, izdržao je i sredu se priključio ekipi. To su sve dileme koje imamo oko tima – izdeklamovao je Đukić.

Janković: Tri boda osnovni cilj

– Imamo dosta dobrih poluvremena u Evropi. Svi znaju koliko za nas znači Liga Evrope i da smo specijalno motivisani. Veliki je izazov da vidimo od čega smo satkani. Bez obzira što neće biti publike, siguran sam da će svi moji saigrači biti maksimalno spremni i da ćemo svi dobro ući u meč i da ćemo doći do pozitivnog rezultata. Možda je i pokazatelj kako bi trebalo da igramo utakmica u Atini protiv Olimpijakosa i njen početak – smatra Marko Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari