Bivši čelnik Formule 1: Svi su me mrzeli, pretili su da će mi pobiti porodicu 1Majkl Masi (vevo) pre trke za VN Australije 2020. Foto: EPA-EFE

Majkl Masi, bivši direktor trka Formule 1, koji je nizom nespretnih odluka doprineo da prošlosezonski šampionat dobije kontroverzni rasplet u poslednjem krugu Velike nagrade Abu Dabija, otkrio je da mu se život od tog dana „pretvorio u pakao“.

Maks Ferstapen je u finišu te trke pretekao Luisa Hamiltona i došao do titule svetskog prvaka, a Masija su mnogi optužili da je odgovoran za ovakav rasplet .

„Bilo je zaista mnogo mračnih dana. Osećao sam da sam najomraženiji čovek na planeti. Dobijao sam pretnje smrću. Ljudi su pretili da će doći po mene i moju porodicu. Sećam se da sam, šetajući ulicama Londona, počeo da gledam oko sebe, očekujući da me neko napasti“, rekao je Masi u intervjuu za „Sandej Telegraf“.

Posle trke u Abu Dabiju Australijanac se našao na udaru kritika Mercedesa i Luisa Hamiltona, ali i navijača britanskog vozača.

„Slali su mi šokantne poruke – rasističke, uvredljive, veoma agresivne … Ne samo preko Fejsbuku već i Linkedina, koji bi trebalo da je profesionalna, biznis platforma. I tamo je bila ista gomia uvreda“.

Masi je otkrio da je situacija u kojoj se našao ostavila posledice na njegovo zdravlje.

„Nisam želeo ni sa kim da razgovaram, samo sa članovima porodice, i to ne puno. Moje mentalno zdravlje je bilo narušeno, izgubio sam apetit. Imao sam i fizičke probleme. Želeo sam da se izolujem i da budem sam“, otkrio je Masi.

On se u januaru ove godine vratio na posao, ali je 16. februara napustio Međunarodnu automobilističku asocijaciju (FIA), organizaciju koja vodi takmičenje u Formuli 1.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari