Bivši trener Crvene zvezde preuzima najtrofejniji klub na svetu? 1Foto:Nenad Mihajlovic/Starsport

Bivši prvi tručnjak Crvene zvezde Vladan Milojević jedan je od kandidata za novog trenera Al Ahlija, objavili su ekipatski mediji.

Čelnici kluba iz Kaira su u isto vreme pregovorali i sa Švajcarcem Marselom Kolerom i uskoro bi trebalo da se odluče ko će od njih dvojice preuzeti ekipu.

Al Ahli je prekinuo saradnju sa Portugalcem Rikardom Soarešom, koji je prošle sedmice dobio otkaz jer klub nije uspeo da se plasira u afričku Ligu šampiona nakon što je na kraju domaćeg šampionata zauzeo treće mesto.

Al Ahli je najtrofejniji klub na svetu, a od 121 trofeja koliko su osvojili u klupskoj istoriji imaju 41 pehar šampiona Egipta, 37 u nacionalnom kupu, 11 Superkupova Egipta, deset titula šampiona Afrike, četiri afrička Kupa kupova i osam u Superkupu Afrike.

Po broju trofeja iza Al Ahlija nalaze se škotski Rendžers i urugvajski Nacional sa po 116, Seltik ima 113, urugvajski Atletiko Penjarol 110, a potom slede Real Madrid sa 95, Barselona sa 92 i Benfika sa 83 trofeja.

Vladan Milojević je u oktobru 2021. potpisao dvogodišnji ugovor sa Etifakom iz Saudijske Arabije, ali je u martu 2022. dobio otkaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari