Bivši trener Šahtjora Fonseka poziva portugalske klubove da ne trguju s Rusima 1Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Portugalac Paolo Fonseka (50), koji je prošlog leta preuzeo francuskog fudbalskog prvoligaša Lil, a Šahtjor iz Donjecka je vodio tri godine (2016-19), pozvao je portugalske klubove da zbog agresije Rusije na Ukrajinu ne prodaju igrače Rusima.

Njegov vapaj je upućen prvaku Benfici i Bragi, koju je trenirao u sezoni 2015/16.

Povod su informacije da lisabonski „orlovi“ vode pregovore s moskovskim Dinamom oko ofanzivnog veziste Portugalca Šikinja, a da je Vitor Tormena, brazilski odbrambeni igrač, na pragu Krasnodara, gde je trener Vladimir Ivić. Tormena nije zaigrao ove sezone, dakle, nije ga bilo ni u timu za susret s našim viceprvakom TSC-om u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

„Pročitao sam da i moja Braga ulazi u posao s Rusima. Moja Braga, koju vode osećajni ljudi širokog srca. Odbijam da poverujem u to. Ne želim da verujem“, rekao je Fonseka, koji je sa Šahtjorom bio osvajač duple krune u sve tri sezone na njegovoj klupi.

„Pre dve nedelje moskovski Spartak je hteo da dovede Rožeira iz Sasuola, ali italijanski klub iz moralnih razloga nije stupio u pregovore“, ukazao je Fonseka kako bi trebalo da se drže i klubovi iz njegove domovine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari