Bjelica koristi minutažu 1Foto: EPA-EFE JOHN G

Sakramento je zabeležio četvrti poraz u nizu pošto je ovoga puta Minesota bila bolja rezultatom 118:110.

Iako su Kingsi imali prednost tokom prvog poluvremena, ponovo ih je loše odigrana treća četvrtina, koju su protivnici dobili rezultatom 34:17, uz 15 izgubljenih lopti, koštala trijumfa. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Karl Entoni Tauns, koji je meč završio sa 26 poena i 17 skokova, dok je Nemanja Bjelica za 33 minuta postigao 12 poena uz sedam skokova, tri asistencije i četiri ukradene lopte. Kod Kingsa se istakao Skal Labisje sa 20 poena, a Bogdan Bogdanović je tokom 32 minuta na parketu upisao 11 poena, uz tri skoka, šest asistencija i jednu blokadu. Srpski reprezentativac rekao je nakon meča da je trijumf Timbervulvsa bio očekivan s obzirom na to da se radi o uigranoj ekipi.

– Oni već tri godine igraju zajedno, dok je nama ovo prva sezona. Takođe, oni nisu samo kandidat za plej-of, već veoma ozbiljan kandidat za doigravanje koji želi da osigura prednost domaćeg terena. Veoma su dobar tim i znaju kako treba da igraju – rekao je Bogdanović. On je dodao da od kada je poneo titulu MVP na Al-staru protivnički košarkaši igraju mnogo jaču odbranu na njemu.

– Primetno je da su protivnici promenili način na koji igraju odbranu protiv mene posle Ol-star meča. Svakako osećam daleko veći pritisak, posebno kada pogodim prvi šut. Prilaze mi bliže, agresivniji su… – ističe Bogdanović.

Pored Minesote do još jedne pobede, 13. u nizu došao je i Hjuston. Ekipa iz Teksasa bila je bolja od Jute (96:85), za šta zasluge očekivano pripadaju Džejmsu Hardenu koji je bio najefikasniji igrač na parketu sa 26 koševa i 11 skokova. Slavili su i Los Anđeles Lejkers protiv Atlante (104:123), Boston u utakmici sa Memfisom (109:98), Bruklin, koji je bio bolji od Čikaga (104:87), Golden Stejt, koji je nadigrao Njujork (125:111), potom Toronto u duelu sa Detroitom (123:94), Nju Orleans protiv Finiksa (125:116), kao i Oklahoma u susretu sa Orlandom (112:105), odnosno Dalas protiv Indijane (109:103).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari