Blater i Platini sutra izlaze na sud 1Mišel Platini Foto: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Sep Blater i Mišel Platini trebali bi sutra da izađu pred sud u Švajcarskoj, a zbog optužbi za korupciju.

Naime, bila je sporna transakcija iz 2011. godine kada je Platiiju protivpravno uplaćeno dva miliona franaka od strane FIFE.

Nakon tog skandala, oba funkcionera su udaljena iz fudbala na period od šest godina.

Platini, koji je bio predsednik UEFE od 2007. do 2015. godine, brani se time da je ta transakcija bila zapravo legalna plata i da u njoj nema ničega korumptivnog.

„Ulazim u ovaj slučaj sa mirnoćom i samopouzdanjem. Ubeđen sam da će pravda biti zadovoljena posle godina laži i optužbi sa kojima sam se suočavao. Dokazaćemo pred sudom da sam delao iskreno”, rekao je Platini.

Sep Blater je bio na čelu FIFE ukupno 17 godina. od 1998. do 2015. godine. Iza sebe ima ne tako čista posla poput podmićivanja i pranja novca, a čak su Sjedinjene Američke Države protiv njega podigle optužnicu zbog pranja novca.

Ni on, kao ni Platini, ne smatra da se ovde radi o pravičnom procesu.

“Reč je o administrativnoj stvari, isplata novca se dugovala. Stvar je deklarisana kao isplata zarade i odobrena je od svih relevantnih organa FIFA“, rekao je Blater.

Slučaj koji se vodi protiv Blatera i Platinija samo je jedna od 25 istraga koju državni tužilac Švajcarske vodi zbog korupcije u fudbalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari