Bledo izdanje Jokića i Bogdanovića 1Foto: Fonet/AP

Denver i Sakramento doživeli su ubedljive poraze u noći između utorka i srede protiv Jute odnosno Milvokija, a igra srpskih košarkaša Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića nije bila na zavidnom nivou.

DŽezeri su samleli Nagetse početkom treće četvrtine napravivši seriji od 20:6 kako bi preokrenuli minimalni zaostatak sa poluvremena od 49:48. Do izražaja su ponovo došle stare boljke tima Majka Melouna pa su tako rivali iskoristili 18 grešaka Nagesta da naprave 22 poena.
Nikola Jokić je nakon meča kazao da je Juta podigla igru na viši nivo.

– Mi im nismo bili ni do kolena, Iskoristili su svaku našu grešku – dodao je srpski košarkaš, koji je meč završio sa sedam poena (3/7 iz igre) uz po šest skokova i asistencija, te po jednom blokadom i ukradenom loptom.

Kao Denver i Sakramento je ubedljivo poražen od Milvoki Baksa rezultatom 112:87 i to veče nakon ohrabrujuće pobede protiv oslabljenog Golden Stejta u kojoj je Bogdan Bogdanović odigrao bitnu ulogu. Kingsi su uspeli koliko-toliko da pariraju Baksima samo u prvoj četvrtini nakon čega je Milvoki ušao u seriju rešivši praktično utakmicu u prvom poluvremenu koje je završeno rezultatom 61:37. Bogdan Bogdanović imao je sedam poena (2/3) uz dve ukradene lopte i asistenciju.

Prvo isključenje "kralja"

Prvi put tokom 15-ogodišnje karijere i 1.082 utakmice Lebron DŽejms izbačen je sa utakmice. U pobedi Klivlenda nad Majamijem (108:87) Kralj je zaradio isključenje zbog rasprave sa sudijom Kejnom Ficdžeraldom 1:59 sekundi pre kraja treće četvrtine. Nakon što je promašio polaganje DŽejms je napao arbitra tvrdeći da ga je DŽejms DŽonson faulirao. “Očigledno je da sam bio fauliran. Faulirali su me od trenutka kad sam primio loptu do trenutka kad sam šutirao. Samo sam prigovorio sudiji i on me isključio. Prigovaram sudijama 15 godina, već sam bio u ovakvim situacijama, ali me nikad nisu isključili“, rekao je DŽejms. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari