Blerov transfer u fudbal? 1Toni Bler Foto:STEPHANIE LECOCQ/EPA

Suprotno strogim pravilima Evropske fudbalske federacije u Srbiji se političari često i to vrlo otvoreno mešaju u sport, pojedinci čak i mešetare istim, ali jeste vest kada se neko iz tog miljea na Zapadu upusti u fudbalske vode..

… makar bio bivši političar i makar bio samo potencijalni kandidat za važnu poziciju, kao što je slučaj sa Englezom Tonijem Blerom i predsedničkim izborima u Premijer ligi, pa je oba objava odjeklnula odjeknula širom sveta.

Upravljačka vrhuška najvišeg ranga fudbalskog takmičenja u Engleskoj do kraja godine treba da odredi naslednika Ričarda Skadamora, već dve decenije prvog čoveka PRL, a ostrvski mediji iščačkali su informaciju da je jedan od mogućih kandidata bivši premijer Velike Britanije, najzaslužniji za izbornu pobedu čuvene Laburističke partije i prekid 18-godišnje vladavine konzervativaca početkom ovog veka, poznat i kao desna ruka tadašnjeg američkog predsednika DŽordža Buša.

Jedan od najvećih zagovornika bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, vlasnik konsultantske kuće angažovan od Vlada Srbije, Albanije, Kuvajta i Egipta, od ranije je poznat kao ljubitelj najvažnije sporedne stvari na svetu i osvedočeni navijač NJukasla, ali čak i u njegovoj zemlji su iznenađeni ovakvim potencijalnim transferom u fudbal kontraverznog pravnika rodom iz Edinburga.

Mada su sastanci premijerligaša i Blera bili neformalni, vest o njima bacila je u zasenak ostale moguće naslednika Skadamora. A, za iste, između ostalih, slove direktor „Skaj sportsa“ Barni Franses i bivši direktor BT grupe Gavin Paterson.

– Očekujemo da nađemo adekvatnu osobu u dogledno vreme, kako bi period tranzicije prošao što bezbolnije – rekao je Brus Bak, čelnik Čelsija i član komiteta Premijer lige, osim po vrhunskom kvalitetu fudbala poznate i po ogromnoj zaradi ionako bogatih klubova od prodaje televizijskih prava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari