Bod je realno stanje 1Foto: STARSPORT

Nakon velike pobede protiv Jang Bojsa, koja im je obezbedila nastavak takmičenja u Ligi Evrope, fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno u domaćem prvenstvu protiv Sprtaka, trećeplasiranog tima na tabeli, (1:1).

Vođstvo crno-belima doneo je Zoran Tošić u 48. minutu iz centaršuta dok je izjednačenje za Subotičane osigurao Nemanja Nikolić u 72. minutu iskoristivši uspavanost odbrane rivala.Tako je jedan bod otišao u ruke Spartaka koji je tokom prvog poluvremena bio bolja ekipa na terenu, što je priznao i Partizanov trener Miroslav Đukić.

– Znali smo da će biti tesko. Prvo poluvreme smo bili bezopasni. Ne mogu da zamerim ekipi na htenju, ali idemo dalje. Za tri fronta treba više igračkog kadra. Odigrali su dobru utakmicu, imali više šansi. Bod je realno stanje. Ekipa nije imala ideju, nismo bili opasni – kazao je Đukić.

Spartak je tokom prvih 45 minuta uputio šest udaraca ka golu, od čega četiri u okvir, a ponovo je Vladimir Stojković svojim bravurama bio najzaslužniji za sačuvanu mrežu crno-belih, pošto je redom odbijao nalete Kerkeza i Savkovića. Posle pauze domaćin je zaigrao bolje, te poveo pogotkom Zorana Tošića, a isti igrač imao je priliku da iz slobodnog udarca donese pobedu svom timu ali je lopta išla preko gola. Na drugoj strani Spartak je nastavio u istom ritmu na početku druge deonice što je nagrađeno izjednačujućim golom Nemanje Nikolića, i jednim bodom, sa čim trener Aleksandar Veselinović ipak na kraju nije bio zadovoljan.

-Bio je istinski derbi srpskog fudbala. Čestitam Partizan na prolazu dalje u Evropi, poštujem njihovu tradiciju i istoriju, ali smo uprkos tome nezadovoljni rezultatom. Partizan je bio istrošen, ne bih hteo da zvučim pretenciozno, ali ostaje veliki žal što nismo uzeli tri boda – poručio je Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari