Bode prepreka ka Ligi šampiona: Zvezda između norveških fjordova (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ARTUR RESZKO

Bode Glimt, prvak norveškog fudbala za prošlu godinu, a vodeći u ovoj (tamo se nacionalna liga igra od marta do kasne jeseni), biće prepreka Crvenoj zvezdi za plasman u Ligu šampiona.

Crveno-beli su gosti u prvoj utakmici, u utorak, 20. avgusta.

Revanš na Marakani je u sredu, 28. avgusta.

Oba meča počinju u 21 čas.

Bode je i pred svojom publikom savladao Jagjeloniju, koja je minule sezone prvi put zasela na poljski fudbalski tron.

Na stadionu za 8.000 duša, koji, po kapacitetu, a i pošto nema atletsku stazu, podseća na terene nižerazrednih engleskih klubova, bilo je 4:1.

Prva je prednost stekla Jagjelonija, pošto je u 4. minutu Berg zatresao svoju mrežu. Tada je, s obzirom na ishod prvog meča, uspostavljena rezultatska simetrija.

Domaćin se nije pokolebao.

Preuzeo je inicijativu i poravnao je u 34. minutu preko Feta, a samo četiri minuta kasnije Mete ga je doveo u vođstvo.

 

 

Fet, igrač sredine terena, upisao se u strelce i u 56. minutu, ponovo udarcem s ivice šesnaesterca, a na to bi crveno-beli trebalo da obrate posebnu pažnju.

 

Četvrti pogodak dao je „devetka“ Heg u 70. minutu.

Bode se dvaput prethodno bezuspešno oprobao u kvalifikacijama za Ligu šampiona (2021, 2022), a drugi put, upravo u plej-ofu, izbacio ga je Dinamo, slomivši ga na Maksimiru s 4:1, ali tek na produžetke.

Norveški tim je 2022. dogurao do četvrtfinala prve Lige konferencije (ispao protiv Rome, koju je Portugalac Žoze Murinjo odveo do trofeja), a evropsko proleće je u tom takmičenju dočekao i prošle sezone (uspešniji u baražu za osminu finala Ajaks).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari