Bogdan Bogdanović: Sanirao sam povredu, biće sve u redu 1(Photo by: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Kapiten reprezentacije Srbije vratio se u sastav za meč sa Japanom (119:100), večeras bi trebalo da protiv Grčke odigra na maksimalnom broju obrtaja (20.00).

Selektor Svetislav Pešić, tokom boravka reprezentacije Srbije u Abu Dabiju, nije želeo da detaljnije govori o zdravstvenom stanju Bogdana Bogdanovića.

Kapiten „Orlova“ propustio je oba meča i nije bio deo tima koji je poražen od Australije i Sjedinjenih Američkih Država.

Bilo je jasno da ima određenih zdravstvenih problema, kao i da oni nisu teže prirode.

Selektor Srbije odlučio je tada da iz predostrožnosti poštedi kapitena reprezentacije kojem je odmor i period rehabilitacije i te kako prijao.

Sinoć je u Beogradskoj areni ponovo izveo svoje saigrače na centar terena, poručivši svima da će biti spreman za Olimpijske igre.

Bogdanović je neko ko nikada nije taktizirao kada je u pitanju nastup za reprezentaciju Srbije zbog čega je, između ostalog, i zaslužio da bude kapiten.

Na povrantičkom nastupu protiv Japana odigrao je neka 22 minuta, tokom kojih je ubacio 15 poena, šutirajući sjajnih 3/4 za tri poena.

– Dobro sam, nije loše, sanirao sam povredu, još samo malo da se vratim fizički i biće sve u redu – poručio je Bogdanović posle meča sa Japanom na kome je imao i osam asistencija, čime je još jednom pokazao koliko je unapredio pomenuti segmenat u igri.

Popularnom Bogiju takođe je zasmetalo to što defanzivno reprezentaicje Srbije nije dobro izgledala protiv Japana. Tačno je i da je rival impresivno šutirao za tri poena, ubacio čak 20 šuteva sa distance iz 46 pokušaja, ali je istina i da agresivnost i komunikaicja u odbrani nisu bili na željenom nivou.

–  Možemo da budemo zadovoljni rezultatom, ali sigurno da moramo da igramo odbranu bolje i da imamo veću energiju na celoj utakmici. Da ne padamo. Oni su dobri šuteri, imali smo priliku da na kraju odmerimo snage sa jednom dobrom šuterskom ekipom. Ne treba gledati rezultat previše, treba se fokusirati na nas i našu pripremu.

Kao kapitenu reprezentacije, Bogdanoviću je veoma prijalo i to što su košarkaši Srbije nastupili pred domaćom publikom.

– Uvek je lepo kada dođemo ovde. Hvala im na podršci. Znače nam mnogo, mnogo je lakše igrati pred njima.

U reprezentaciji se nadaju da će u komletnom sastavu otputovati na Olimpijske igre, kao i da će se Dejan Davodovac oporaviti od povrede.

– Trudimo se da budemo što kompletniji i idemo sa timom koji imamo. Teško je kad nam neko fali. Potrebno je vreme da se on uigra, ali i ekipa navikne na njega. Sve su to stvari na koje morate da se navikavate.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari