Bogdan između Atlante i Indijane 1Foto: EPA-EFE ERIK S. LESSER

Potpisi se u NBA nižu na sve strane, od momenta kada je zvanično počeo „prelazni rok“. Faktički nema ekipe koja u poslednjih par dana, tačnije od 20. novembra nije angažovala nekog zanimljivog igrača, međutim Bogdan Bogdanović još uvek nije „prelomio“.

Flert sa Milvoki Baksima je očigledno propao, a u poslednjih par sati među najzainteresovanijima pojavili su se Atlanta Houksi i Indijana Pejsersi.

Pejsersi su veoma zainteresovani za Bogdanovićeve usluge, prenosi NBC Sports. Bogdanović se povezivao i sa Los Anđeles Lejkersima, ali pošto je sa aktuelnim NBA prvacima ugovor produžio Kentejvijus Kaldvel-Poup, teško je očekivati da će tim dovesti i Bogdanovića. Za srpskog beka i dalje su zainteresovani Atlanta Hoksi.

Nekadašnji reprezentativac Španije Serž Ibaka novi je igrač Los Anđeles Klipersa. Iskusni košarkaš iz Konga potpisao je dvogodišnji ugovor vredan 19 miliona dolara, a druga godina će biti igračka opcija. Ibaka je u Kliperse stigao kao zamena za Montreza Herela, zvanično najboljeg 6. igrača Lige, koji je kao slobodan agent potpisao dvogodišnji ugovo sa Lejkersima za 19 miliona dolara. „Jezerdžije“ su pre Herela potpisale ugovore sa nemačkim plejem Denisom Šrederom (Oklahoma), kao i iskusnim bekom Veslijem Metjuzom (Milvoki). Upitan potez napravili su Šarlot Hornetsi odlukom da Gordonu Hejvordu iz Bostona daju 120 miliona dolara za četvorogodišnju vernost.

On je prethodno postao slobodan igrač nakon što je odbio Seltiksovih 34,2 miliona dolara. Tri sezone u Bostonu bile su obeležene povredama – prvo je propustio celu sezonu zbog teške povrede zgloba, lomio je kost u šaci, mučio se sa nervom u stopalu, a tokom plej-ofa je iskrenuo skočni zglob. Davis Bertans, bivši košarkaš Partizana, dogovorio je novu, petogodišnju saradnju sa Vašington Vizardsima po kojoj će zaraditi 80 miliona dolara, takođe, Goran Dragić ostaće u Majamiju i sledeće sezone, kao i DŽej Krauder. Jedan od bitnijih igrača u šampionskoj generaciji Los Anđeles Lejkersa iz tekuće godine, 34-godišnji Ražon Rondo, novi je igrač Atlanta Hoksa, sa kojima je potpisao dvogodišnji ugovor vredan 15 miliona dolara. Krilni košarkaš Denver Nagetsa Pol Milsap produžio je ugovor sa franšizom iz Kolorada, a saradnja će trajati još jednu sezonu, za koju će 35-godišnji veteran dobiti 10 miliona dolara.

Iskusni Karmelo Entoni ostaje u Portland Trejl Blejzersima. Denver Nagetsi neće pokušavati da produže ugovor sa Torijem Kregom i on će biti neograničeni slobodni agent. Novi košarkaš Boston Seltiksa je i 32-godišnji plejmejker DŽef Tig – potpisao je ugovor na jednu godinu i biće rezerva Kembi Vokeru. Kentavijus Kaldvel-Poup produžiće mandat u Los Anđeles Lejkersima, timu u kojem je u oktobru došao do NBA titule. KCP je potpisao trogodišnji ugovor vredan 40 miliona dolara, a treća godina je delimično garantovana.

„Srpski sin“ dobio ugovor sa Memfisom

Američki košarkaš srpskih korena Džon Končar (24) ostaje u Memfisu. Prošle sezone imao je „dvosmerni“ ugovor sa Grizlisima, zaradio je svega oko 80.000 dolara, ali njegove dobre partije su se isplatile i franšiza iz Tenesija je odlučila da ga zbog toga nagradi četvorogodišnjom saradnjom. Naime, Džonu Končaru je ponuđen ugovor vredan devet miliona dolara. Končar inače ne priča srpski, ali njegovi koreni „vuku“ sa prostora bivše Jugoslavije odakle je njegov deda po ocu stigao u SAD. DŽon Končar je inače rođen i odrastao je u Zapadnom Čikagu, a išao je na Perdju Fort Vejn univerzitet u Indijani. Osim njega u Memfisu igra i Marko Gudurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari