Bogdan svedok horor pada 1Foto: EPA-EFE JOHN G

Sakramento pred svojim navijačima nije imao znanja i svežine da se odupre Golden Stejtu, koji je bez većih napora došao do pobede 112:96.

Ipak, duel u prestonici Kalifornije ostao je u košarkaškom epicentru pre svega zbog horor pada Patrika Mekaua iz Voriorsa, kojeg je prilikom zakucavanja nehotično zakačio Vins Karter. Talentovani bek izgubio je ravnotežu tom prilikom i direktno pao na završetak kičmenog stuba. Momentalno je jauknuo od bola, prevrćući se po parketu, požalio se lekarima da nema osećaj u nozi.

Mekau je u velikim bolovima sačekao medicinsku ekipu, jer nije mogao da ustane sa parketa. Oni su ga imobilisali i prevezli u bolnicu, gde su, na sreću, prvi snimci pokazali, da nije doživeo nikakav lom. Igrač se požalio posle jezivog pada da nema osećaj u nozi, što je zabrinulo sve, a njemu će biti odrađen i skener koji će detaljnije pokazati da li je pretrpeo ozbiljnije povrede i da li će i koliko pauzirati.

– Zaista mrzim da vidim ovakvu scenu. Igram ovu igru jer je volim, a ne da gledam ovakve scene. On je mlad, pred njim je budućnost… Ja ne igram ovakvu igru, to je bila nesrećna situacija… Znam da će svi reći da je bilo slučajno, ali jednostavno ne mogu da gledam da neko leži u bolovima i kaže da ne oseća donju polovinu tela. Ne mogu to sebi da oprostim rekao je očiju punih suza Vins Karter, koji se odmah izvinio Mekau, treneru Voriorsa Stivu Keru i celom timu zbog nesmotrenog poteza koji je doveo do jezivog pada.

Zabrinut je bio i Stiv Ker koji je sve vreme bio uz povređenog igrača.

Bilo je stvarno jezivo. Nisam ni mogao da gledam ponovljeni snimak. Besan sam jer se to dogodilo, ne na Vinsa, pa bio je tamo sve vreme uz klupu i znam koliko mu je teško. Pet je bio u velikim bolovima i to je bilo strašno“, rekao je trener Golden Stejta.

Meč je nastavljen tek pošto su se igrači oba tima pomolili. Voriorsi su pobedili, a najefikasniji je bio Kevin Durent sa 27 poena, 10 skokova i pet asistencija. Klej Tompson ubacio je 25 pogodaka. Kod Kingsa Bogdan Bogdanović pružio je dobru partiju, upisavši 12 pogodaka (šut iz igre 5/8, za tri 2/3), uz po četiri skoka i asistencije i dve izgubljene lopte za 25 minuta provedenih na parketu. Badi Hild postigao je 19 pogodaka, a Dearon Foks 15, uz osam asistencija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari