Bogdanova Atlanta pobedila na "lutriji", Topić bi mogao kod "ludog Srbina" 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Houksi stekli pravo prvog izbora na ovogodišnjem NBA draftu.

San Antonio Sparsi imaju mogućnost da dva puta biraju u prvih osam pikova i s obzirom na strukturu ekipe ne bi bilo iznenađujuće da jedan od njihovih pikova bude i Nikola Topić kojem se predviđa da bi trebalo da bude šesti pik.

Uprkos tome što je bila visoko pozicionirana, u odnosu na konkurenciju, jer je regularni deo sezone završila na 10. mestu Istočne konferencije, ispavši u plej-inu od Čikago Bulsa, Atlanta je pobedila na „lutriji“ tako da će 26. juna u Barkli centru prva birati na NBA draftu.

Biče to jedinstvena prilika za klub iz Džordžije koji, uprkos dobroj ekipi, nikako ne uspeva da napravi značajniji iskorak u plej-ofu.

Drugi će birati Vašington Vizardsi, posle njih Hjuston Roketsi, a sa četvrte pozicije San Antonio Sparsi.

Upravo je pozicija kluba iz Teksasa obećavajuća, u smislu potencijalnog odabira Nikole Topića kojem se predviđa visoka pozicija na draftu, a prema poslednjim prognozama procenjuje se da bi mogao da bude šesti pik.

Detroit će birati sa pete, a Šarlot Hornetsi šeste pozicije na draftu. Sparsi će ponovo odlučivati na koji će se način pojačati sa osme pozicije i ako se uzme u obzir da su i Pistonsi, kao i Hornetsi kvalitetno popunjeni na poziciji jedinice, ali i dvojke nekako se nameće zaključak da bi Greg Popović zaista mogao da se odluči za Nikolu Topića.

„Ludi Srbin“ voli da radi sa evropskim košarkašima, što je evidentno tokom njegovog gotovo trodecenijskog staža na klupi petostrukog prvaka NBA lige.

Topić je imao odličan početak seniorskog staža u ABA ligi u dresu Mege, međutim, po povratku u Crvenu zvezdu doživeo ne neugodnu povredu kolena već početkom januara, zbog čega je više meseci pauzirao.

Nedavno se vratio profesionalnim obavezama, ali je negde očigledno da još uvek nije u potpunosti oporavljen.

Na ovogodišnjem draftu pojaviće se i Nikola Đurišić koji bi mogao da bude izabran krajem prve, odnosno početkom druge runde, barem su takve prognoze.

Prvih 30 pikova biraće se 26. juna u Bruklinu, a preostalih 30 dan kasnije.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari