Bogdanović bled, Kingsi odlični 1Foto:EPA_EFE_TANNEN_MAURY

Sakramento Kingsi pobedili su Filadelfiju (101:95) u gostima iako su u trećoj četvrtini zaostajali 16 poena.

Veliki doprinos preokretu dao je najbolji strelac Kingsa Zek Rendolf sa deset od svojih 27 poena ukupno, a pratio ga je Badi Held sa 24 koša, dok je srpski igrač Bogdan Bogdanović imao skroman učinka od četiri poena (1/6 iz igre), tri asistencije uz jedan skok tokom 18 minuta provedenih na parketu.

Pored Rendolfove preciznosti Kingsima je drugu pobedu protiv Filadelfije ove sezone obezbedila i dobra odbrana zahvaljujući kojoj su protivnika naterali da izgubi 20 lopti, odnosno da u poslednjoj četvrtini ubaci samo pet šuteva iz 19 pokušaja. Najefikasniji u redovima Siksersa bio je Robert Kovington sa 17 poena dok je Ben Simons imao dabl-dabl 13 poena i 12 skokova, uz devet asistencija.

Pored meča između Filadelfije i Sakramenta odigrane su još dve utakmice. Milvoki je nadigrao Klivlend (119:116), dok je Vašington bio bolji od NJu Orleansa (116:106). Baksima, koji su ispustili prednost od 20 poena u poslednjoj četvrtini, trijumf je doneo Adetokumbo, koji je pogodio uz dodatno bacanje šest sekundi pre kraja.

– Ovo je veliki korak za naš tim. Pokazao je zrelost. Obično, u ovakvim situacijama, smo gubili – rekao je Adetokumbo, koji je bio najefikasniji igrač sa 27 poena (8/14 iz igre), 14 skokova, osam asistencija i dve ukradene. Među Kavsi standardno bolji od ostalih bio je Lebron DŽejms koji je imao učinak od 39 poena (14/22), sedam asistencija, tri ukradene lopte i dve blokade, uz sedam izgubljenih lopti.

Na kraju Vašington je do novog trijumfa protiv NJu Orleansa vodio Bredli Bil sa 26 poena, od čega je 14 ubacio u trećem kvartalu u kojem je domaćin sa 32:15 prelomio meč. Odličan je bio i Majk Skot sa 24 poena, DŽon Vol je ubacio 18 uz deset asistencija i šest skokova, dok je Marčin Gortat zabeležio dabl-dabl sa deset poena i 14 uhvaćenih lopti. U redovima Pelikansa najefikasniji je bio Entoni Dejvis sa 37 poena (11/21) uz devet skokova, dok je Demarkus Kazins postigao 26 uz 13 uhvaćenih lopti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari