Bogdanović: Cilj nam je NBA trofej 1Foto: Twitter Atlanta

Imao je veoma kvalitetnu prethodnu sezonu u dresu Atlante; Houksi su dogurali do finala plej-ofa Istočne konferencije, a Bogdan Bogdanović smatra da bi u narednoj takmičarskoj godini klub iz Džordžije mogao da napravi dodatni rezultatski iskorak.

Pred početak novih izazova, Bogdanović je istakao da je potrebno da sve što se dogodilo u prošloj takmičarskoj godini bude zaboravljeno i da se ekipa fokusira na ono što sledi.

„Novi ciljevi su pred nama. Potrebno je da ostavimo prošlost iza sebe. Neophodno je da imamo pobednički mentalitet, da podesimo misli i budemo motivisani. Biti autsajder je dobra stvar, kad te niko ne poštuje, niko ne veruje u tebe dokažeš navijačima i ljudima suprotno“, obratio se Bogdanović navijačima na obaveznom medija deju koji NBA liga tradicionalno organizuje pred početak svake sezone.

Srpski reprezentativac otkrio je da je tokom predsezone akcenat stavio na fizičku spremu i rad u teretani.

„Radio sam najviše na svom telu. Cilj mi je da budem zdrav, da mogu što više da pomognem timu. Prva stvar je da moramo da zaboravimo prethodnu godinu. Neophodno je da iskoristimo domaći teren i da budemo što bolji u regularnom delu sezone. Da napravimo dobru osnovu za kasnije izazove“, razmišljanja je sjajni šuter.

Houksi su tokom leta zadržali nukleus tima; svi nosioci igre ostali su na okupu što će svakako pozitivno uticati na timsku hemiju i što lakše uigravanje tokom trening kampa.

„Dobra stvar je što smo ostali na okupu, to je retkost u NBA. Promene se dešavaju veoma brzo, a mi smo uspeli da zadržimo gotovo čitav tim, uz nekoliko novih igrača koji bi trebalo da doprinesu da budemo bolji. Sada je sve na nama. Drago mi je da igram sa istim igračima kao i prethodne sezone. Znamo se odlično, svesni smo šta možemo, kao i da smo sposobni da budemo bolji. Iz tog ugla sve zavisi od nas“, poručio je 29-godišnji košarkaš koji je iskreno naveo da Houksi sanjaju NBA titulu.

„Jedan od motva koji ima svaki igrač je da osvoji NBA ligu. Svakako da je to ultimativni cilj. Imamo mnogo da radimo na putu do trofeja. Videli smo kako blizu možemo da dođemo, ali i koliko je to istovremeno daleko. Sigurno da nam je titula želja“, otkrio je popularni Bogi, koji je na nedavno odigranom US openu bio velika podrška Novaka Đokovića.

„Novak i ja smo prijatelji, možda i više od toga jer je on velika inspiracija i motiv. Njegov mentalni sklop je uvek na najvišem nivou i uvek je imao za cilj da bude najbolji svih vremena. Nije imao za cilj osvajanje samo jednog grend slema. Čak i kad nije imao nijedan trofej cilj mu je bio da bude najbolji. Od njega može mnogo da se nauči. Bez obzira na sport kojim se bavite, njegov mentalitet može da vam bude primer i vodilja. Način na koji se bori sa svim preprekama i stvarima oko sebe je inspirativan“, iskren je Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari