Bogdanović objasnio zašto su neki igrači otkazali nastup za Srbiju na Mundobasketu: Razumem njihove razloge, a shvatam i ljude koji to ne razumeju 1Foto: Starsport

Novi kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović izjavio je da je razgovarao sa Nikolom Jokićem i da mu je igrač Denvera otkrio zašto ne može da nastupa za nacionalni tim na predstojećem Mundobasketu.

– Jokić je i mene pozvao i prijateljski rekao da mentalno nije tu i da može da dođe, ali da nije to to. Kao košarkaš to razumem, ali razumem i ljude koji to ne razumeju. Kao što sam već rekao neki momci su igrali i obezbedili mesto tamo, a sada su tu neki drugi ljudi. Možda to takmičenje treba da ima drugačiji oblik, da se održava odmah po završetku sezone i možda bi više igrača moglo da nastupa. Možda je u sistemu problem, možda nešto drugo, možda FIBA treba da počne da plaća igraće. Ne znam, ima tu milion razloga – rekao je Bogdanović.

On je dodao da je spreman da preuzme ulogu kapitena,koju je preuzeo nakon što su zbog povreda iz nacionalnog tima izostali Lučić i Bjelica.

– Ovo je nova uloga, ali ja sam i dalje isti igrač. Kapiteni i pre mene su bili ljudi i rekli su mi kako da preuzmem tu ulogu i šta je najvažnije tako da mislim da sam spreman i misilm da će sve biti kako treba – rekao je košarkaš Atlante.

Bogdanović je otkrio i ko će biti najveći konkurenti Srbiji na predstojećem Svetskom prvenstvu.

– Pre svih Italijani, sa kojima se ukrštamo u drugoj fazi. Mislim da su oni napravili hemiju u jako dobroj ekipi. Takođe, Portoriko i Kina u prvoj fazi, a kasnije ne znam ukrštanja, možda Grčka – izjavio je novi kapiten.

Prvu utakmicu na šampionatu sveta Srbija igra 26. avgusta protiv Kine, dva dana kasnije sastaje se sa Portorikom, a poslednji meč u grupnoj fazi odigraće 30. avgusta protiv Južnog Sudana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari