Bogdanović ponovo u formi 1Foto: EPA-EFE JOHN G

Bogdan Bogdanović je ponovo strah i trepet za protivnike u NBA ligi. Srpski košarkaš predvodio je Sakramento u pobedi nad San Antonijom (104:99).

Bogdan je za Kingse za 25 minuta ubacio 22 poena, uz tri asistencije, što je njegova najbolja partija od kako se posle povrede kolena vratio na teren.

Trener Sakramenta Dejv Jerger nije na startu utakmice računao na Bogdanovića i u „vatru“ ga je ubacio tek u drugoj četvrtini, kada se rezultat „lomio“. Bogdan mu je svojom partijom uzvratio na najbolji mogući način. Pogodio je već prva četiri od pet šuteva iz igre, čime je odmah nagovestio da će ovo biti njegovo veče. U trećoj četvrtini imao je mali pad kada je ubacio jedan od četiri šuta, ali u poslednjoj deonici pogodio je tri dvojke i jednu trojku za jednu od najvažnijih pobeda Kingsa od početka sezone.

Odličnu partiju pružio je i Nemanja Bjelica, koji je za 27 minuta ubacio tek 11, ali veoma bitnih poena za Sakramento, uz šest skokova i jednu ukradenu loptu. Kada je u pitanju šut iz igre, srpski košarkaš je imao samo jedan promašaj. Najbitniji pogodak postigao je na četiri minuta pre kraja, kada je pri rezultatu 95:90 ubacio trojku. Od tog momenta Sakramento je preuzeo sve konce igre u svoje ruke, uspevši da rutinski sačuva prednost do kraja.

Američki mediji najveću pažnju posvetili su izuzetno teškoj povredi beka Bruklin Netsa Karisa Laverta. On je na meču protiv Minesote imao nezgodan doskok u pokušaj da blokira protivničkog igrača, posle čega je uz veliki vrisak pao na parket, gde je nastavio da jauče od bolova. Lekari su ustanovili da odmah mora na operaciju zgloba noge, pa je kolima Hitne pomoći prebačen u obližnju bolnicu. Operacija je prema poslednjim informacijama protekla dobro, ali je će oporavak i povratak na teren biti dugotrajan proces.

Rezultati

L. A. Klipers – Golden Stejt 121:116

Vašington – Orlando 117:109

Majami – Filadelfija 114:124

Toronto – NJu Orleans 110:126

Čikago – Dalas 98:103

Memfis – Juta 88:96

Minesota – Bruklin 120:113

Oklahoma – Finiks 118:101

Sakramento – San Antonio 104:99

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari