Bogdanović u usponu forme 1foto EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Atlanta je u jeku brobe za obezbeđivanje mesta u plej-inu Istočne konferencije. Trijumf nad Orlandom za Houkse je veoma bitan u tom nastojanju (130:109), a vrlo im je važna i činjenica da Bogdan Bogdanović šuterski postaje konstantniji kako vreme prolazi. Srpski as bio je jedan od najboljih pojedinaca u pobedi izabranika Nejta Mekmilana.

Od oporavka od povrede kolena, Bogdanović samo na jednom susretu nije imao dvocifreni košgeteski učinak, protiv Dalasa. Odigrao je Bogdan u tom periodu 12 mečeva, protiv Bostona postavio ovosezonski rekord od 26 poena, dok je Orlandu, na poslednjem meču, ubacio 23 poena za 26 minuta u igri.

Izvanredno je šurirao iz igre Bogdanović, pogodio je devet od 13 šuteva – od toga četiri trojke iz šest pokušaja i bio je najefikasniji igrač Atlanta Hoksa.

Jedini koji je uz Bogdana Bogdanovića probio granicu od 20 poena u timu Nejta Mekmilana bio je Tre Jang, koji se zaustavio na 22 poena, šest asistencija i tri skoka.

Čak sedmorica košarkaša Atlante stigla su do dvocifrenog učinka u jednoj od najubedljivijih ovosezonskih pobeda, a pored Bogdanovića i Janga napadačkim doprinosom istakli su se Hanter, Galinari, Erter, Rajt i Okongvu.

Orlando u skraćenom sastavu nije bio kadar da se suprotstavi Houksima. Samo je  Kol Entoni istakao sa 23 poena, uz sedam skokova i pet dodavanja.

Dobro izdanje imao je i Aleksej Pokuševski, koji je sedmi put ove sezone stigao do dvocifrenog učinka, a prvi put do dabl-dabla. Oklahoma je uprkos dobroj patiji srpskog univerzalca, izgubila od San Antonija – 114:106.

Upisao je Pokuševski po 10 poena i skokova, a imao je i četiri asistencije. Keldon Džonson vodio je Sparse do pobede sa 22 poena, dok su se kod Oklahome istakli Tre Man sa 24 poena i Teo Maledon, koji je dodao dva poena manje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari