Bogdanovićeva "ludost" za trijumf 1Foto: EPA-EFE JOHN G

Bogdan Bogdanović pružio je jednu od svojih najboljih partija od kada je zaigrao u NBA pošto je u noći između ponedeljka i utorka Sakramentu obezbedio pobedu u poslednjim minutima meča protiv Čikaga (104:98).

Kingsi su očajno počeli utakmicu postigavši samo devet koševa u prvoj četvrtinu, za protivnicima su zaostajali čak 21 poen u drugoj deonici, da bi u poslednjoj četvrtini uspeli da izjednače a potom i preokrenu rezultat. Bogdanović, koji je bio i najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 15 poena, uz (po) četiri skoka i asistencije, pogodio je veoma tešku trojku 52 sekunde pre kraja za rezultat 99:96, da bi potom Vili Koli-Stajn zakucavanjem posle ofanzivnog skoka potvrdio trijumf.

Srpski košarkaš otkrio je zbog čega se odlučio da pokuša da pogodi trojku iz teške pozicije.

– Ne mogu reći da sam radio na tom šutu, ali volim da svaki trening završim sa nekim „ludim“ šutem, možda je došlo iz toga. Video sam da je bilo dve, tri sekunde pre kraja. Ti šutevi su najlakši jer ne možeš da uradiš ništa drugo osim šuta. Sve je u tome kako ćeš to da izvedeš – objasnio je Bogdanović. Sakramento sada ima 17 pobeda uz 36 poraza, dok Bulsi, među kojima je preksinoć najefikasniji bio Zak Lavin sa 27 poena, imaju 18 trijumfa.

Pored Bogdanovića preksinoć su na teren izašli i Nikola Jokić, Miloš Teodosić i Boban Marjanović, koji je debitovao za La Kliperse ali manje od jedne sekunde, pošto ga je trener Dok Rivers uveo samo kako bi omeo protivničkog igrača pri ubacivanju lopte iz auta. Na drugoj strani, Jokić je nastavio sa odličnim partijama i u trećoj pobedi Denvera u nizu, ovoga puta protiv Šarlot Hornetsa (121:104), učestvovao je sa 15 poena, 16 uhvaćenih lopti, sedam asistencija i dve ukradene lopte. Za razliku od njega Teodosić nije blistao. Srpski plej je u pobedi Klipersa posle preokreta protiv Dalasa (104:101) zabeležio samo tri poena. U preostalim mečevima Detroit je bio bolji od Portlanda (111:91), Vašington je slavio protiv Indijane (102:111), Orlando je nadigrao Majami (109:111), dok je Juta bila ubedljiva protiv Nju Orleansa (109:133).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari