Bojan nije srećan zbog Bogdana 1Foto: Tviter

Jedini srpski igrač koji je izašao na parket u noći između utorka i srede bio je Bogdan Bogdanović.

On je u još jednom porazu Sakramenta, ovoga puta od Indijane (101:83), postigao sedam koševa tokom 28 minuta igre, dok je njegov prezimenjak Bojan predvodio Pejserse sa 17 poena. Bio je ovo šesti poraz Kingsa koji imaju velikih problema od početka sezone. U poslednjem susretu Indijana je od početka gradila prednost koja je na poluvremenu dostigla 25 poena, što je bilo nedostižno za Sakramento, u kome je najefikasniji bio Dieron Foks koji je ubacio 18 koševa.

Nakon meča Bojan Bogdanović pohvalio je svog prezimenjaka iz srpske reprezentacije, našalivši se da nije srećan što je srpski košarkaš došao u NBA.

– Mi smo igrali mnogo utakmica jedan protiv drugog u Evropi, kako u klupskom, tako i u reprezentativnom smislu. On je sjajan igrač, bio je jedan od najboljih evropskih košarkaša prošle sezone. Ne mogu da kažem da sam… srećan, ali mi je drago da je napravio ovaj korak i došao u NBA – rekao je hrvatski reprezentativac.

Pored duela između Sakramenta i Indijane odigrane su još tri utakmice – Bruklin je izgubio od Finiksa (114:122), Oklahoma je nadigrala Milvoki (110:91), dok je od Detroita bio bolji Los Anđeles (113:93). Za Pistonse ponovo nije igrao Bobi Marjanović, i ponovo je bio jedni igrač koji nije proveo ni sekunde na parketu, što izaziva sve veće nezadovoljstvo navijača koji delom smatraju da je besmisleno plaćati igrača koji ne uopšte ne igra, a delom da je Bobi nepravedno skrajnut iz tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari