U pres centru Hotela Bali održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen bokserski kamp „Bali Balkan boksing“ i najavljen bokserski spektakl – „Zlatibor boksing najt“ koji će biti održan 14. januara naredne godine na Zlatiboru.


„Bali – Balkan boksing“ ime je prvog bokserskog kampa koji obuhvata i amaterski i profesionalni boks. Ovaj bokserski kamp nalazi se u Zemunu u okviru hotela Bali, a osnovali su ga Martin Rovčanin, predsednik BK Bali i vlasnik istoimenog hotela i Miroslav Borovčanin direktor „Balkan Boksinga“.

– Cilj nam je da postanemo najkompletniji bokserski centar na Balkanu, gde će se stvarati novi šampioni, ali i gde će trenirati najbolji profesionalni bokseri sa prostora Balkana. „Bali Balkan boksing“ kamp je nova baza u kojoj će se pripremati i u nove šampionske podvige ići i 15. bokser sveta Nenad Borovčanin. Pored Nenada, članovi kampa su i jedni od najtalentovanijih boksera sa prostora bivše Jugoslavije: Milan Piperski (Srbija), Adnan Buharalija (BIH) i 17-godišnji Veselin Kocoski (Makedonija). Upravo ova tri boksera biće akteri borbi „Zlatibor boksing najt“. U sezoni 2011. organizovaćemo ukupno šest boks manifestacija – objašnjava direktor Miroslav Borovčanin.

Balkanski šampion u teškoj kategoriji Nenad Borovčanin promoter je „Zlatibor boksing najta“.

– Sport ima snagu da menja svet i da ujedinjuje druge, kao ništa drugo, rekao je Nelson Mandela, što je slogan koji apsolutno odgovara i našem projektu . Pored Milana, Adnana i Veselina planiramo da u rad uključimo i boksere iz Hrvatske i Slovenije, i da svima njima pružimo vrhunske uslove u hotelu Bali za pripreme za predstojeće izazove. Ujedno, stvaramo i školu boksa, odakle ćemo brusiti asove za profi ring, a najboljim polaznicima ćemo organizovati i prve amaterske mečeve. Cilj nam je da stvorimo boksere koji će moći na Evropskim prvenstvima i Olimpijskim igrama stignu ne samo do odličja, već i do šampionskog trona. Poraz nije opcija, niti nerešen rezultat, kako za mene, tako i za ove momke. Verujemo u njih, to su sjajni takmičari, ali i izvanredne ličnosti i na njima je da se pokažu u ringu – rekao je Nenad Borovčanin.

Meč večeri na Zlatiboru biće duel Milana Piperskog, i još jednog boksera iz zapadne ili jugoistočne Evrope. Trenutno se pregovara sa brojnim menadžerima i ime rivala će biti poznato već naredne nedelje.

– Drago mi je što sam deo ove priče. Trudiću se da se pokažem u dobrom svetlu i da opravdam poverenje „Bali Balkan Boksinga“. Ako nastavimo sa pripremama kao u proteklom periodu, verujem da možemo daleko da doguramo. Moje ambicije su velike, i boriću se da u naredne dve godine napravim što bolje rezultate i tako uđem među prvih 15 na svetu – kaže Piperski.

Za nove pobede raspoložen je i iskusni Adnan Buharalija.

– Imao sam 33 meča u karijeri, tokom kojih su me pratili brojni usponi i padovi. Ali, sada sam konačno dobio priliku da budem deo jedne ozbiljne priče, koja me je oduševila kako organizacijom, tako i ambicijama. Uvek u duelima idem na sve ili ništa, tako će biti i u budućnosti, a verujem da su zato moji mečevi i zanimljivi – izjavio je Buharalija.

Jedan od najvećih talenata na Balkanu Veselin Kocovski (17) iz Makedonije sa velikim ambicijama gleda u budućnost i srećan je što je deo tima „Bali Balkan Boksinga“.

– Velika je privilegija što sam ovde. Jedan sam od najmlađih profi boksera u Evropi, a očekujem pobedu u svom debiju u ringu – rekao je Kocovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari