Bolivija ima novog selektora nakon loših rezultata na Kopa Amerika 1Foto: Pixabay/derJani

Bolivijac Oskar Vijegas (54) novi je selektor fudbalske reprezentacije te zemlje, saopštio je danas Fudbalski savez nakon što je smenio Brazilca Antonija Karlosa Zaga.

Zago, koji je na mestu selektora reprezentacije bio manje od godinu dana, smenjen u četvrtak zbog loših rezultata na takmičenju Kopa Amerika, gde je Bolivija završila poslednja u Grupi C sa tri poraza u tri meča, uz deset primljenih golova i jedan postignut.

Njegov naslednik, Vijegas, bio je trener bolivijskih klubova Bolivar i Olvejs Redi, iz kog dolazi na čelo reprezentacije.

Novi selektor će reprezentaciju prvi put predvoditi 4. septembra, kada će dočekati Venecuelu u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, dok će tri dana kasnije gostovati Čileu.

Nakon šest odigranih utakmica, Bolivija je deveta od 10 reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, gde je upisala jednu pobedu i pet poraza.

Prvih šest ekipa obezbeđuje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, dok sedmoplasirana reprezentacija igra interkontinentalni plejof.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari