Bolji smo, idemo dalje 1Foto: Starsport

Nepisano fudbalsko pravilo kaže da onaj koji se ispromašuje obično biva kažnjen golom “niotkuda”, baš kao što je bio slučaj s Vojvodinom protiv Dinama iz Minska.

Da je bio spretniji i koncentrisaniji jedini preostali predstavnik srpskog fudbala u kvalifikacijama za Ligu Evrope u Belorusiju bi poneo pobedu od dva, tri pogotka razlike, ovako je domaćin revanša sledećeg četvrtka, zbog “crne rupe” u igri novosadskog tima u finišu prvog meča trećeg kola, u prednosti posle remija s jednom loptom u obe mreže.

– Dominirali smo 90 minuta, bili bolja ekipa na terenu. Dogovorili smo se i ispoštovali plan da sve vreme vršimo pritisak na njihovoj polovini terena i davimo im igru. Poveli smo na vreme s 1:0 i imali još dobrih šansi posle toga, ali smo na kraju ostavili njihovog igrača samog i primili gol. Ali, ništa nije gotovo. Nadam se da ćemo da se spremimo još bolje za revanš i, iako je Dinamo velikan beloruskog fudbala, a beloruska liga dobra, proći dalje. Jeste šteta što nismo sačuvali tih 1:0, ali ako ponovimo presing s našeg stadiona i popravimo realizaciju u Minsku, možemo do konačnog cilja – uverava i sebe i okolinu zadnji vezni “lala” Novica Maksimović.

Kapitulacija u 83. minutu meča na “Karađorđu” uticaće i da taktika za drugih 90 minuta bude drugačija nego u dosadašnjem toku dvomeča za plej-of kvalifikacija.
– Moramo da napadnemo, a opet ne smemo da srljamo i primimo gol, jer bi nam onda bila potrebna dva za prolaz, a to nije lako napraviti u Belorusiji. Bez obzira što nas Dinamo neće dočekati na svom stadionu nego čak 400 kilometara daleko od kuće – realan je Dejan Meleg, čije su dobre partije iz prošle sezone dobile nastavak ovog leta.

Dinamu više odgovara trenutnih 1:1, pa možda zaigra na istu “kartu”.
– Oni sada ne moraju da žure, pa verujem da će ponovo da igraju povučenije. A znate kako to može da se zakomplikuje ako im damo neki brzi gol. Naša greška u ovom prvom meču je što smo se, verovatno zato što nismo baš 100 odsto spremni, ipak malo povukli u drugom poluvremenu. Doduše, nije ni lako svih 90 minuta pritiskati ekipu kakva je Dinamo. Ali sigurno nisu bolji od nas. Šanse su podjednake – tvrdi Meleg, posle remija s Dinamom, a pre meča sa superligaškim debitantom Bačkom u prvenstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari