Borac bolji od Mege u ABA ligi 1Marko Marinović foto Đorđe Kostić/Starsport

Košarkaši Borca iz Čačka pobedili su večeras na svom terenu ekipu Mege sa 80:68 (13:18, 29:14, 18:24, 20:12), u meču četvrtog kola ABA lige.

Najefikasniji u čačanskoj ekipi bio je Hanter Hejl sa 26 poena, sedam skokova i četiri asistencije, dok su Marko Pecarski i Ilija Đoković postigli po 13 poena. Pecarski je u pobedi svog tima zabeležio i šest skokova.

U ekipi Mege najbolji učinak imao je Boriša Simanić sa 17 poena i tri skoka, Karlo Matković je dodao 12 poena uz pet skokova, a Aleksander Balcerovski je upisao 11 poena i šest skokova.

Oba tima sada imaju učinak od po dve pobede i dva poraza u ABA ligi.

Borac u sledećem kolu gostuje Zadru, a Mega dočekuje FMP.

Jovanović: Mladost ne sme da nam bude alibi

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je večeras da njegovom timu mladost ne sme da bude alibi za igru, kao i da će pokušati da u narednom periodu budu što bolji.

„Moja ekipa je jako mlada, ali ta mladost ne sme da bude alibi. Mi nastavljamo da radimo i pokušaćemo u narednom periodu da rastemo i budemo što bolji kako sezona bude odmicala“, rekao je Jovanović, preneo je klupski sajt.

Košarkaši Borca pobedili su večeras u Čačku ekipu Mege sa 80:68, u meču četvrtog kola ABA lige.

Jovanović je dodao da je Mega uspevala da kontroliše meč, sve do trenutka kada su počeli padovi u igri.

„Međutim, kada su se dešavali padovi, i tu pre svega mislim na skoku u napadu i kada smo bili bez dovoljno fokusa u odbrani njihovih šutera koji su u tome jako dobri, s obzirom da cela ekipa odlično šutira za tri poena, rezultat je išao gore“, rekao je on.

Trener gostujuće ekipe istakao je da mu je drago što se u Čačku igra sve bolja i bolja košarka iz sezone u sezonu, a posebno je pohvalio atmosferu u dvorani.

Na tabeli ABA lige oba tima imaju učinak od dve pobede i dva poraza.

U sledećem kolu ABA lige Mega dočekuje FMP, a Borac gostuje Zadru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari