Boris Beker uskoro izlazi iz zatvora: Neće imati gde da živi, otplaćivaće dugove do kraja života 1Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Boris Beker će najverovatnije do kraja ove nedelje biti pušten iz zatvora u Velikoj Britaniji. Iako je u aprilu osuđen na 2,5 godine zbog raznih prevara, tamošnji sud je odlučio, u skladu sa zakonskom praksom kada su u pitanju strani državljani, da ga pusti na slobodu ranije. Cilj je da se na taj način smanji broj inostranih zatvorenika u ostrvskim ćelijama.

Legendarni as će tako na put kući krenuti uskoro, i to privatnim avionom. Zainteresovanost za sve što čuveni šampion ima da kaže, ogromna je u njegovoj domovini. Nemački mediji se otimaju za intervjue pa mu je zato i ponuđen prevoz na pomenuti način. Jedna TV stanica iz Minhena je tako obezbedila troškove privatnog aviona – za ekskluzivni razgovor sa njim.

I Beker se sprema da dobro unovči svoje zatvorske dane, ali tu i počinju nove nevolje. Sud u Hajdelbergu je već najavio da će najveći deo njegove buduće zarade otići na dugove koji su nastali bankrotom. Nemački mediji tvrde da će verovatno do kraja života vući određene „repove“, odnosno otplaćivati silne dugove koji ga opterećuju.

Na sreću, više najverovatnije neće morati u zatvor, ali mu život neće odmah biti med i mleko. Iako je već isplanirao kako da dođe do novca, tek manji deo će završiti u njegovim džepovima.

Bekera već u Nemačkoj čekaju snimanja TV emisija, ko zna možda i serija, a o knjizi i da ne govorimo, ali mu neće ni biti lako kada vidi koliko će mu novca uzeti država.

Luksuznom životu, na koji je navikao, sigurno će želeti što pre da se vrati, ali u tome će ga sprečavati sudske vlasti. S druge strane, Boris više nema ni dom u Nemačkoj, jer je dugo živeo u Londonu, nedaleko od Vimbldona, tako da ga čeka pomoć prijatelja. Ili će biti gost u njihovom domu u Frankfurtu, kako piše „Bild“, ili će u hotel koji će mu plaćati prijatelji – dok ne stane na noge.

Najmlađi vimbldonski šampion u istoriji, dobio je i poziv da se vrati u tenis. Nemački savez mu je ponudio posao po njegovom izboru.

– Naša vrata su mu uvek otvorena – istakao je Dirk Hordorf, potpredsednik Nemačke teniske federacije i bivši trener brojnih tenisera među kojima i Janka Tipsarevića.- Kada odsluži kaznu, nema ništa što bi ga sprečavalo da se vrati. Mogu samo da zamislim koliki bi njegov doprinos nemačkom tenisu mogao da bude. Neka sam izabere šta želi da radi.

Beker je tokom sredine prošle decenije bio i veoma uspešan trener Novaku Đokoviću koji je sa njim imao neke od najuspešnijih sezona u karijeri.

Takođe, dugo je i bio odlično plaćeni komentator Vimbldona za Bi-Bi-Si. Sigurno je da bi ponovo voleo da se vrati na TV, ali je pitanje da li će to biti moguće. Jer za razliku od Nemačkog teniskog saveza, ostale kompanije ne žure sa pozivima na posao.

Beker ima 55 godina, uvek je bio pun energije, njegova harizma je gotovo bez premca u celom svetu, a ne samo u sportu, ali je sigurno da se sada nalazi pred još jednim teškim periodom u životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari