Borislava Perić Ranković donela četvrtu medalju Srbiji u Parizu 1Foto: Paraolimpijski komitet Srbije

Borislava Perić Ranković pobedila je Megan Šaklton sa 3:2 (12:10, 9:11, 11:1, 10:12, 11:8), stigla je do polufinala na Paraolimpijskim igrama, obezbedila je sebi drugu, a Srbiji četvrtu medalju u Parizu.

Podsećanja radi, Borislava je u paru sa Nadom Matić stigla do srebrne medalje, Mitar Palikuća je osvojio bronzano odličje u stonom tenisu, dok je Nebojši Đuriću, posle mnogo peripetija, žalbi, protesta, pretnji tužbom, vraćena srebrna medalja koju je osvojio u bacanju kugle, piše Sport Klub.

Borislava je u četvrtfinalu igrala protiv Megan Šaklton iz Velike Britanije, a ljubitelji stonog tenisa mogli su da prate istinski triler.

Borilsva je dobila prvi set sa 12:10, ali je Britanka odgovorila jako. Dobila je drugi set sa 11:9. Posle trećeg, kojeg je Borislava dobila sa 11:1, delovalo je da je medalja u rukama, ali… Megan Šaklton je uspela da dobije četvrti set sa 12:10, pa je usledio peti set i rat nerava. Borislava je stigla do 7:5, Britanka izjednačila – 8:8, ali je usledila serija od 3:0 za konačnoh 11:8.

Borislava je obezbedila četvrtu medalju za Srbiju u Parizu, a kristalno je jasno da će nastojati da stigne do finala i zlata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari