Borković pobednik 52. Srbija relija 1Foto: Dušan Borković PR tim

Uručenjem nagrada najboljim vozačima, danas je završen 52. „Srbija reli“, koji se već drugu godinu za redom održava u Vrnjačkoj banji.

Posle dva dana vožnje na zahtevnim stazama Goča i Kopaonika, prvo mesto u genealnom plasmanu Evropskog reli trofeja pripalo je posadi iz Srbije koju su činili vozač Dušan Borković i suvozač Igor Marković, saopštili su organizatori.

Drugo mesto je zauzela je posada iz Mađarske, Janos Puškadi i Barnabas Godor, dok je trećeplasirana bila posada iz Bugarske koju su činili Miroslav Angelov i Georgi Gadžev.

Ovogodišnje takmičenje najboljih reli vozača održano je u organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS) i Grada Vrnjačka Banja, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta i „AMS Osiguranja“.

Takmičenje je otvorio ministar odbrane Aleksandar Vulin, a ljubitelji automobilizma su mogli, kako je navedeno, da uživaju u dva dana uzbudljive vožnje.

Pobednik Dušan Borković se posle deset godina pauze vratio na reli staze. Ove godine Srbija reli okupio je 45 posada. Osim takmičara iz Srbije, učestvovale su i posade iz Bugarske, Mađarske, Turske, Švedske, Hrvatske i Japana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari