Boston "dodavao" rivalima 1Foto: EPA/ LARRY W. SMITH

Hjuston i Vašington vratili su neizvesnost u polufinalne duele izjednačivši u seriji protiv San Antonija odnosno Bostona.

Vizardsi su na svom terenu utakmicu prelomili u trećoj četvrtini napravivši seriju od 26:0, čemu su velikoj meri kumovale izgubljene lopte Bostona. Seltiksu su u ovom periodu „prodali“ čak devet lopti što su rivali pretvorili u 21 poen šutiraju besprekorno.

– Ako izgubite loptu protiv ovih momaka, bolje je da je izgubite tako što je pošaljete u aut, tada bar imate šansu da postavite odbranu. Njihov napad u tranziciji nam je je presudio. U prošloj utakmici napravili su seriju 22:0 u prvoj četvrtini. Danas u trećoj. Naterali su nas da platimo zbog toga – kazao je trener Bostona Bred Stivens. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vol sa 27 poena uz 12 asistencija, pet ukradenih i tri skoka, dok je u Bostonu najbolji bio Ajzea Tomas sa 19 koševa uz izuzetno loš šut za dva poena.

– Gubili smo lopte a oni su imali i nekoliko ofanzivnih skokova nakon kojih su ubacivali trojke. Takve stvari vas ubijaju u pojam. To se desilo u trećoj četvrtini…. Kada su u tranziciji teško ih je zaustaviti – kazao je Tomas.

Na drugoj strani i Hjuston je izjednačio protiv San Antonija ubacivši 19 trojki a Džejms Hareden je odigrao utakmicu na svom nivou postigavši 28 poena uz 12 skokova, pet asistencija i dve ukradene. Roketsi su od početka bili agresivni, igrajući na sve ili ništa, što im se na kraju isplatilo.

– Rekli smo igračima da ništa nećemo postići ako ne igramo agresivno. Samo šutirajte, nije važno da li pogađamo ili promašujemo. Moramo da uhvatimo zalet. U prošloj utakmici svi igrači su se mučili, danas je bilo dosta bolje – kazao je Harden. Pored njega zapaženu ulogu imao je i rezervista Erik Gordon sa 22 poena. U San Antoniju niko se nije posebno istakao, a najefikasniji je bio rezervista Džonatan Simons sa 17 poena.

Klivlend u finalu bez poraza

Klivlend se bez poraza plasirao u finale pobedivši i u četvrtoj utakmici Toronto (102:109), a priliku da isto učini imao je noćas i Golden Stejt protiv Jute. Voriorsi takođe nisu izgubili do sada nijednu utakmicu protiv Džezera, nastavljajući tako savršeni učinak od početka plej-ofa.

Skor u polufinalima

Vašington – Boston 121:102 (2-2)

Hjuston – San Antonio 124:104 (2-2)

Toronto – Klivlend 102:109 (0-4)

ponedeljak/utorak:

03.00 Juta – Golden Stejt (0-3)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari