Boston duplim brejkom pred vratima finala, Kajri "nestao" u Dalasu 1PA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT

Seltiksi iskoristili neigranje najboljeg igrača Klivlenda da dođu možda i do krucijalne pobede u seriji (102:109), Oklahoma napravila ribrejk u Dalasu (96:100).

Boston je u drugom meču poluginala Istočne konferencije neprijatno iznenadio svoje navijače, ali je onda, po istom receptu kao u prethodnom serijalu sa Majamijem, uspeo da napravi dupli brejk u Klivelendu.

Seltiksi sada vode sa 3:1 u pobedama i već u narednom meču u Masačustetsu biće u prilice da obezbede plasman u finale Istočne konferencije.

U meču broj četiri Džejsonu Tejtumu i saigračima posao je bio olakšan zbog činjenice da Donovan Mičel nije mogao da nastupi.

Najbolji košarkaš Kavsa povredio se na prethodnom meču na kojem mu je stradao list, a uprkos bolovima uspeo je da odigra gotovo 25 minuta.

Nekadašnji student Lujvila tokom serije sa Bostonom u proskeu je ubacivao više od 25 poena, a njegovo odsustvo klub iz Ohaja nije uspeo da nadoknadi u potpunosti.

Ulogu lidera preuzeo je Darijus Garland, završivši duel sa 30 poena, međutim za Kavse je bilo previše da u tako važnom meču pronađu alternacije za dvojicu startera.

Osim Mičela, čitav serijal sa Seltiksima propušta Džaret Alen, startni centar, koji je povredio rebra još na drugom meču prve runde plej-ofa protiv Orlando Medžika.

U pobedničkoj ekipi najbolji je bio tandem Tejtum-Braun koji je zbirno postigao 60 poena. Najefikasniji bio je Tejtum sa 33, a zanimljivo je da su Seltiksi čitav meč odigrali sa samo osam igrača u rotaciji.

Dalas na kraju nije uspeo da sačuva prednost domaćeg terena koju je stekao nakon napravljenog brejka u drugom meču polufinala protiv Oklahome Siti Tander.

Šej Gildžijus-Aleksander i saigrači uspeli su da naprave ribrejk u četvrtom duelu i tako seriju dovedu do poravnanja u pobedama 2:2.

Kanađanin je sa 34 poena, osam skokova i pet asistencija obeležio meč, dok su se Čet Holmgren i Lu Dort ubačenim trojkama priključili u odsutnim trenucima utakmice.

Na kraju je Džejlen Vilijams imao potez meča kada je na 29 sekundi do isteka 48. minuta zakucavanjem doveo saigrače u vođstvo 94:91.

Dalas je poslednju šansu imao 10 sekundi pre kraja, kada je bio na dva poena zaostatka, ali je Luka Dončić ubacio samo jedno bacanje.

Mavsi su meč završili sa samo 52% preciznosti sa linije slobodnih bacanja (12/23) što je bilo krajnje zabrinjavajuće.

– Moramo da radimo na bacanjima. Šutirali smo 52 odsto. To je neprihvatljivo”- priznao je Dončić, koji je upisao peti plej-of tripl-dabl sa 18 poena, 12 skokova i 10 asistencija.

Dončić tokom serije ima ogromnih problema sa desnim kolenom, a u trećoj utakmici doživeo je i distorziju levog skočnog zgloba.

U četvrtom susretu sa Tanderima, neophodna mu je bila pomoć Kajrija Irvinga, ali njega nigde nije bilo.

Meč je završio sa svega devet poena i isto toliko asistencija i generalno, igra krajnje prosečno u čitavom serijalu sa Oklahoma Sitijem.

– Mislim da je njihov focus na nama. Kada krenemo, skupe se u reketu, bude ih petorica pod obručom. Teško je. Moramo da tražimo otvorene saigrače – istakao je Dončić.

Pi-Džej Vašington je bio najefikasniji u Dalasu sa 21 poenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari