Boston i Lejkersi prate Bjelicu 1Foto: EPA-EFE JOHN G. MABANGLO

Vest dana u NBA ligi je da je Klint Kapela prešao iz Hjustona u Atalnatu u trejdu u koji je bilo uključeno čak 12 igrača, a za koji „ESPN“ tvrdi da je najskuplji u poslednjih 20 godina.

Roketsi su za Kapelu dobili Roberta Kovingtona i DŽordana Bela iz Minesote, za koga su Vulvsima ustupili pika prve runde za 2020. godinu.

Timbervulfsi su iz Atlante dobili i Evana Tarnera, kao i DŽerada Vanderbilta iz Denvera, kao i Atlantin pik prve runde za 2020. godinu.

Minesota je istovremeno pik od Hjustona iskoristila da bi bi dobila beka Denvera Malika Bizlija, kao i krilo Huanča Ernangomesa.

Očekuje se da Nagetsi pik prve runde za 2020, koji su dobili od Hjustona preko Minesote, iskoriste u narednim danima da se dodatno pojačaju pošto je cilj kluba da ove sezone proba da uđe u veliko finale u borbi za NBA prsten. Pretpostavlja se da će Nagetsi probati da dovedu plejmejkera NJu Orleansa Dru Holideja.

Denver je inače u trejdu dobio beka Šabaza Nejpijera, kao i krilne igrače Keitu Bates-Diopa i Nou Volnea. Američki mediji pretpostavljaju i da će Hjuston do večeras (kada ističe rok za trejdove) iskoristiti mogućnost da dovede još nekoga pošto ima 12 miliona dolara u „seleri kepu“.

Kada su srpski igrači u pitanju, lokalni mediji tvrde da bi u poslednji čas Nemanja Bjelica mogao da se preseli u Boston, mada su za njegove usluge „stidljivo“ zainteresovani i Los Anđeles Lejkersi.

Urednik bloga „jezeraša“ DŽef Klark napisao je da bi mu prelazak Bjelice iz Sakramenta u Lejkerse „omiljeni hipotetički trejd“, kao i da bi takav igrač klubu iz Los Anđelesa „dao dodatnu čvrstinu“.

Generalni menadžer Boston Seltiksa Deni Ejndž ne krije da klubu treba „igrač na unutrašnjim pozicijama, dobar šuter sa distance i iskusan i miran košarkaš koji bi bio spreman da bude džoker sa klupe“, a među imenima sa takvim atributima je kao prvog pika naveo Bjelicu.

U analizi portala „ESPN“ napominje se da bi Seltiksi dovođenjem Bjelice znatno pojačali roster u borbi za konferencijsko finale.

Ko je šta dobio u trejdu

Hjuston: Robert Kovington, DŽordan Bel, pik druge runde 2024. od Atlante.

Minesota: Malik Bizli, Huančo Ernangomes, Evan Tarner, DŽered Vanderbilt, pik prve runde 2020. od Atlante.

Denver: DŽerald Grin, Noa Vonle, Šabaz Nejpijer, Keita Bates-Diop, pik prve runde 2020. od Hjustona.

Atlanta: Klint Kapela, Nene Ilario

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari