džejlen braunFoto: Beta/AP Photo/Michael Conroy

Košarkaši Boston Seltiksa prošetali su se do finala NBA lige, pošto su i u četvrtoj utakmici finala Istočne konferencije bili bolji od Indijane, ovog puta rezultatom 105:102.

To je drugi put u prethodne tri godine da se Seltiksi plasiraju u finale lige, a sudeći po igri koju ove godine prikazuju, imaju velike šanse da, posle 16 godina, ponovo podignu trofej.

Seltiksi će igrati protiv pobednika serije Dalas -Minesota. Maveriksi vode sa 3:0 i imaju šansu da osvoje seriju u utorak uveče.

Džejlen Braun, koji je i obeležio seriju protiv Indijane, ponovo je predvodio Boston sa 29 poena, Džejson Tejtum je dodao 26 poena, 13 skokova i osam asistencija, a Derik Vajt je završio meč sa 16 poena.

Indijani nije bilo dovoljno ni 24 poena Endrua Nebharda, ali ni dabl-dabl Paskapala Sijakama, koji je postigao 19 poena uz 10 skokova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Boston Celtics (@celtics)

Braun je nakon završetka utakmice proglašen za MVP finala Istočne konferencije, pa je prvi put u karijeri podigao trofej koji nosi ime po bivšem košarkašu Boston Seltiksa Leriju Birdu.

Takođe, trener Seltiksa Džo Mazula najmlađi je trener koji je uspeo da dovede svoj tim do finala NBA lige, čime je oborio „rekord“ Bila Rasela iz 1969. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari