Božićni duel Đokovića i Medvedeva u prepodnevnom terminu 1EPA-EFE/MATT TURNER

Objavljena satnica pretposlednje faze teniskog turnira u Adelejdu.

Novak Đoković je pobedio Denisa Šapovalova, a Danil Medvedev bio bolji od Karena Hačanova pa će Srbin i Rus, na pravoslavni Božić, 7. januara od 11 sati po srednjeevropskom vremenu, odlučiti jednog finalistu takmičenja u Australiji.

Biće to pravo finale pre finala, jer će lopticu udarati dva bivša vodeća reketa sveta, dok se u drugom duelu sastaju daleko lošije kotirani Sebastijan Korda i Jošihito Nišioka.

Đoković i Medvedev su čak 12 puta do sada izlazili na crtu jedan drugom, a srpski teniser ima duplo više trijumfa (8) od svog mlađeg teniskog prijatelja iz Rusije.

Poslednji njihov „sudar“ desio se u finalu Završnog mastersa, prošlog novembra, kada je Đoković u Torinu slavio nakon čak tri sata žestoke borbe za svaki poen i gem – 2:1 (6:3, 6:7 (5), 7:6 (2)).

Bila je to treća uzastopna pobeda osvajača 21. grend slema iz Beograda, nakon što ga je Medvedev naterao da položi „oružje“ u finalu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država 2021. godine.

„Kada igrate protiv Danila morate biti spremni na dug meč, mentalno. On je grend slem šampion. Nekoga koga jako poštujem. Imali smo neke sjajne borbe, nadam se da će biti tako i sutra“, kaže Đoković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari