Božidar Maljković uputio pismo predsedniku Olimpijskog komiteta Australije

Ostavite komentar


  1. Profesionalno korektan gest, retkost u moru prljavih komentara javnih licnosti koji su sebi dozvolili da Novaka proglase kretenom, ezoteristom, neopostenjacinom i sl. Jedni te isti ljudi koriste bilo koji povod da iskazu svoj stav koji je nista drugi do promocija sebe. Kada je Bari Weiss napustila Njujork Tajms vest je podigla nevidjenu prašinu u medijskim krugovima. Slicno situaciji sa Djokovicem javnost se podelila u dve grupe. Nebitno je bilo koja je od tih ( politickih) grupa bila veca i moćnija, poruka novinarke je prodrla do javnosti i to je bio njen neprocenjiv doprinos slobodi. Umesto slobode govora ( u demokratskom drustvu) napisala je ona “ pojavio se novi konsenzus u medijima, ali možda posebno u ovom listu: da istina nije proces kolektivnog istraživanja, već ‘ortodoksija’ koja je već poznata nekolicini prosvećenih čiji je posao da informišu sve ostale.“ Nije poznato kako ce se zavrsiti proces sa Djokovicem, jasno je da je ovaj slucaj IPAK pokazao nedemokratsku strukturu australijskog drustva koje, nazalost, nije jedino te vrste vec je samo jedno od takvih u svetu. Bio je dovoljan jedan mali virus ( povod) pa da ga vlasti iskoriste za promociju svoje snage sa ciljem samo njima poznatim. Mozda je Makronova glupava i vulgarna izjava primer logike politicara, na ravni vecine “ vaksera” koji histerično ucestvuju u ovom haosu.

  2. Mlako.
    Pitam se da je Novak Englez ili Amerikanac kako bi reagovale njihove vlasti, sportska udruzenja, humanitarne organizcije?
    Stampa i tv stanice bi raspele medikodiktaturu u Australiji i premijera Viktorije.
    Protestne note bi stizale jedna drugu a pacificka flota bi otisla po najboljeg sportistu sveta!
    Pozadina nije da li se vakcinisao ili ne.

  3. Polazim od sebe i svoje porodice,dobio sam koronu uz preporuku da ostanem na kucnom lecenju,gde sam dao podatak ko zivi sa mnom u kuci,sto je automatski vazilo za jos 3 clana porodice da moraju ostati u karantinu 15 dana.Jedan clan nije mogao na posao a drugi da polaze ispit na fakultetu,treci nemoze da ide u nabavku hrane.Sve to kontrolise policija svakodnevno.Ako je Novak imao koronu tada je trebao da odmiruje tih 15 dana a ne da se eksponira u javnosti,jer i Australiska ambasada je pratila njegovo ponasanje,veoma neodogovoran postupak Novaka.

  4. Ali kategorizacija najbolji sportista sveta!? Nepostoji takva stvar kao najbolji sportista sveta!!!

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.