Braća Ernangomez za buđenje "otpisane" Barselone 1FIBA basketball

Restrikcije će biti velike, ali će Barselona imati dovoljno finansijskih sredstava da oformi kvalitetan tim – poručio je Đoan Laporta, a danas stižu potvrde da Barsa neće odustati od trofeja u Evroligi.

Sinoć su se Kataloncima „zacaklile“ oči kada je objavljeno da je Vili Ernangomez odlučio da prihvati poziv Barselone i barem privremeno završi sa NBA karijerom.

Danas je informacija upotpunjena saznanjem da će stopama starijeg i mlađi brat – Huančo Eernangomez.

Naime, Barselona je poslala ponudu mlađem od braće Ernangomez namerena da upari braću, s obzirom na to da je u slučaju Vilija Real odlučio da se ne meša, odnosno ne izjednači ponudu na osnovu koje bi 29-godišnji centar mogao da se vrati u Madrid.

Barselona je odlučila da u značajnoj meri promeni ekipu. Nakon što je Rođer Grimau zamenio Šarunasa Jasikevičijusa na klupi, započeta je rekonstrukcija igračkog kadra.

Barsa se zahvalila Kajlu Kjuriku, Sertaču Šanliju, dok je sa Nikolom Mirotićem u fazi pregovora kako bi saradnja bila raskinuta.

Budžet kluba za narednu sezonu sa 40 miliona biće smanjen na 30 što je, pak, dovoljno da se napravi odličan tim.

Uostalom, Olimpijakos je prošle sezone stigao do finala Evrolige sa budžetom od 18 miliona evropskih novčanica.

Vili Ernangomez trebalo bi uskoro da potpiše ugovor, dok se od Huanča očekuje da na ponudu odgovori najkasnije do kraja jula meseca.

Vili je ponikao u Realu, ali je od 2013. do 2015. nastupao za Sevilju. Godinu dana kasnije potpisao je za Njujork Nikse, a posle dve sezone prešao je u Šarlot Hornetse. Od 2020. igrao je u dresu Nju Orleansa ali nije imao bitniju ulogu niti minutažu.

Stagniranje u Pelikansima u poslednje dve takmičarske godine uverilo ga je da je možda vreme za povratak u Evropu.

Iako nije igrao u NBA ligi, Serđo Skariolo, selektor Španije, imao je veliko povernej u starijeg od braće Ernangomez.

Crvena furija se nalazila u procesu smene generacija i Vili je bio viđen kao startna petica. Procena se ispostavila odličnom s obzirom na to da je Vili bio sjajan na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Španija je došla do zlata, a on je bio proglašen za najkorisnijeg igrača na turniru.

Nalik bratu i Huanuču je klupska karijera u padu. Nakon trejda i odlaska iz Denvera 2020. za tri sezone promenio je pet klubova. Poslednji mu je bio Toronto, međutim već u februaru 2023. je otpušten iz Reptorsa za koje je igrao za veteranski minimum (1,7 miliona dolara).

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari