Branko Radujko novi generalni sekretar FSS 1Izvor: FoNet/FSS

U prostorijama Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbor, na kojoj je Branko Radujko imenovan za novog generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije, objavio je FSS na zvaničnom sajtu.

Kako dodaju, odluka je doneta jednoglasno poštujući zakone Republike Srbije i uz saglasnost i regulative Evropske fudbalske unije (UEFA).

Tom prilikom, novi prvi oprativac fudbalske organizacije Branko Radujko obratio se članovima Izvršnog odbora.

„Zahvaljujem se svima na ukazanom poverenju. Pred srpskim fudbalom su velike mogućnosti i brojni izazovi, a pred nama u savezu velika odgovornost. Radiće se vredno, posvećeno i bespoštedno. Nije mi prvi put da se prihvatam ozbiljnog posla i nameravam da, kao i uvek do sada, iza sebe ostavim uređen i održiv sistem, uspešnu organizaciju koja ostvaruje zacrtane ciljeve“, poručio je on.

Radujko je dodao da je fudbal najpopularniji sport i najveća zabava na svetu, ali i jedna ozbiljna, moćna industrija, značajna za bruto domaći proizvod i ekonomiju svake zemlje, za njenu međunarodnu reputaciju, za zdravlje ljudi i za opšte društvene vrednosti.

„Najmoćnije kompanije investiraju u fudbal i tako grade i jačaju kontakte, sopstvenu reputaciju i pozicije na globalnom tržištu. I mi moramo da menjamo percepciju i bavimo se fudbalom na način koji će nam obezbediti dugoročnu konkurentnost i da se našem društvu i državi vraća više od onoga koliko se ulaže“, poručuje novi generalni sekretar FSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari