Brazilski "dželat" Srbije na Mundijalu opleo po Antoniju Konteu 1foto EPA-EFE/NEIL HALL

Remijem bez golova, u revanšu osmine finala, Totenhem je eliminsan od Milana u Ligi šampiona, s obzirom na to da su Rosoneri u Italiji slavili sa minimalnih 1:0.

Ugao gledanja na eliminaciju Totenhema iz Lige šampiona nije isti kada je reč o treneru i pojedinim igračima.

I dok Antonio Konte smatra da je napravljen iskorak u odnosu na prošlu sezonu, samim plasmanom u osminu finala, Rišarlison, brazilski reprezentativac, stava je da je doživljen neuspeh u dvomeču sa Milanom.

Reprezentativcu Selesaa zasmetao je taktički pristup ekipe, previše defanzivan, ali i činjenica da ove sezone veoma malo igra.

– Profesionalac sam, radim svakodnevno i želim da igram. Nedostaju mi minuti, nedostaje mi da više igram… Ova sezona je sr..e! – izustio je nekadašnji fudbaler Evertona.

Rišarlison je bio starter protiv Vest Hema i Čelsija u dve pobede Totenhema, a onda ga je Konte protiv Vulverhemptona ponovo preselio među rezerve. Ubacio ga je tek u poslednjih pet minuta.

– Taj potez nisam razumeo. Izgledali smo dobro, pobedili te dve utakmice 2:0 i odjednom ponovo – klupa. Dao mi je pet minuta. Pitam sam zbog čega i nisam dobio odgovor. Pred revanš sa Milanom, rečeno mi je da uradim test u teretani. Uradio sam ga i trebalo je da nastupim. Kad je došlo vreme utakmice, ponovo me je ostavio među rezervama. To su stvari koje zaista ne možete da razumete.

Iskreno je naveo i da je taktika za meč u Londonu bila isuviše defanzivna.

– Ne možemo tako da igramo! Potreban nam je bio gol. Morao sam da igram više, da pomognem timu napred.

Iskusni napadač ne misli da će njegove javne opservacije naići na nerazumevanje od strane menadžera ekipe, već se nada većoj minutaži u skorijoj budućnosti.

– Moramo da se fokusiramo na ono što je pred nama. Klub me je skupo platio, do sada nisam imao priliku da se pokažem. Naravno, tu su bile i povrede. Ali sada sam zdrav. Da vidimo hoće li me staviti u startnu postavu za sledeću utakmicu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari