Brendon Dejvis zamena za Alena Smailagića - u Partizanu na dve godine 1EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Amerikanac postao deo poptune rekonstrukcije centarske linije crno-belih.

Sezona za potpuni zaborav, bez i jednog trofeja, uverila je Željka Obradovića da mora napraviti nešto što je zaista prava retkost u evroligaškim okvirima.

Za samo jedno leto, trener Partizana promeniće kompletan igrački kadar ili barem većinu igrača iz prošlosezonskog rostera.

Nakon većih promena u spoljnoj liniji, na redu je jačanje centarske posle odlazaka Frenka Kaminskog, Zeka Ledeja, Alena Smailagića, izvesno i Bruna Kabokla.

I dok se prethodnih dana pisalo o mogućnosti povratka Nikole Milutinova, kao i dolaska Džonsa iz Efesa, uprava kluba relativno brzo ispregovarala je potpis iskusnog Brendona Dejvisa.

Prekaljeni centar, zaigraće za treći evroligaški tim u isto toliko poslednjih sezona, posle ne toliko pozitivnih iskustava u dresovima milanskog Armanija i Valensije.

Uprkos očiglednom padu u karijeri, Partizan je odlučio da potpiše dovogodišnji ugovor sa 33-godišnjim američkim centrom (208 cm) kojeg krazi dobar šut sa poludistance i sasvim korektna centarska tehnika.

Dejvis bi trebalo da bude važno rešenje na mestu petice, ali se očekuje da crno-beli angažuju još jednog centra, pogotovo ukoliko klub pronađe model sportskog i džentlmenskog raskida saradnje sa Brunom Kaboklom, koji sebe, barem na osnovu poslednjih izjava, ne vidi u crno-belom dresu u dolazećoj takmičarskoj godini.

Brendon Dejvis, u Evropi je nastupao za Šalon, Vareze, Monako, Žalgiris, Barselonu, Olimpiju Milano i Valensiju.

Individualno najbolju sezonu imao je 2019. godine, kada je izabran u idealnu petorku Evrolige.

Košarkaš iz Filadelfije može se pohvaliti i veoma dobrim vertikalnim odrazom, kao i odličnim tajmingom za skok. Prošlu sezonu u dresu Valensije završio je prosečno ubacujući 11 poena u evroligaškoj konkurenciji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari