Brondbi prejak za Spartak 1Foto: starspsort

Znali su fudbaleri Spartaka da je Brondbi velik zalogaj, jasno je to bilo i njihovim navijačima i celokupnoj fudbalskoj javnosti u Srbiji, ali su svi zajedno verovali da Subotičani posle Sparte iz Praga mogu da naprave čudo i protiv danskog Brondbija.

Do sinoćnjeg otrežnjenja na Zvezdinom stadionu, jer su gosti sa “Rajka Mitića” poneli duplo vrednih dva gola – 0:2 (0:1) i praktično zakoračili u zadnju rundu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Lišen pomoći prodatog Mileta Savkovića i još nekoliko povređenih važnih prvotimaca “golubovi” nisu imali čime i s kime da pariraju slavnom rivalu. A, ovaj je znao kako da iskoristi razliku u kvalitetu ni iskustvu, pa se nije uopšte postavljalo pitanje da li će slaviti organizovana, disciplinovana i fizički jaka ekipa ili mladi sastav kluba sa severa naše zemlje.

Možda bi stvari izgledale malo drugačije da je Bojan Čečarić u 18.minutu iskoristio odličnu šansu, ovako se već u prvom poluvremeno videlo ko će nakriviti kapu posle 90 minuta. Iskusni Nemac Dominik Kajzer, inače pre Brondbija dugogodišnji član Hofenhajma i Red Bul Lajpciga, kaznio je u 29. minutu grešku Miloševića, a Hanij Mukhtar kasnije izdržao duel sa Šimurom Noboruom i potom poslao loptu u sam ugao mreže Nikole Perića (47).

Sve posle toga bilo je stvar rutine gostiju, mada je Spartak do kraja junački nastojao da makar ublaži poraz.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari